HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA)- Kastamonu'nun Tosya ilçesinde Bölge Trafik Denetleme ve Büro Amirliği kış lastiği ve hız kontrol denetimlerine aralıksız devam ediyor.

1 Aralık tarihi itibariyle başlayan ticari araçlarda zorunlu kış lastiği kullanımı nedeniyle Tosya Bölge Trafik Denetleme ve Büro Amirliği tarafından denetimler sıklaştırıldı.  D-100 Karayolu kenarında Aşağı Sanayi Kavşağı inşa edilen polis kontrol noktasının tamamlanmasının ardından yol uygulamalarını burada yapan Tosya Bölge Trafik Denetleme ve Büro Amirliği ekipleri kış lastiği olmayan ticari araç sürücülerine göz açtırmıyor.

Samsun-İstanbul istikametine giden ticari araçları durdurarak kış lastiği kontrolü yapan ekipler, ticari araçlara ait belge ve evrak kontrolü yapıyor. Sabah saatlerinde Aşağı Sanayi’de polis kontrol noktasına konuşlanan bölge trafik ekipleri; İstanbul istikametine giden ticari araçları durdurarak kış lastiği ve evrak kontrolü yaptı. Uygulamada kış lastiği olmayan ticari araçlara cezai işlem uygulanırken evrak ve belge yetersizliğinden de işlem yapıldı.

Yapılan kış lastiği uygulamasında, Tosya Bölge Trafik Denetleme ve Büro Amirliği ekipleri tarafından 85 araç kontrol edilerek 14 araca kış lastiği, radar ve topoğraf kontrollerinde toplam 6 bin 104TL cezai işlem uygulandı. Ayrıca ticari belgeleri olmayan bir kamyon Trafikten Men edildi.

Yolda durdurulan bir otobüste evrak kontrolü yapan ekipler 65 yaş sınırını geçmesi nedeniyle 66 yaşındaki otobüs kaptanının sürücü belgesine el koyarak trafikten men etti.  Kış lastiği kullanımının 1 Aralıktan itibaren ticari araçlarda zorunlu olduğunu belirten yetkililer ticari araçlarda yaş sınırının 65 olduğuna dikkat çekerek; yaş sınırını geçen sürücülerin trafiğe çıkmamaları konusunda ticari araç sürücülerini uyardı.

Yetkililer ayrıca mevsimin kış olması nedeniyle; sürücülerin araçlarında zincir, takoz, çekme halatı bulundurulması ve hazırlıksız yola çıkmamaları, kar yağışı ve buzlanmaya karşı dikkatli olmaları uyarılarında bulundu.     

  (SDA-











Editör: TE Bilisim