HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA)- KASTAMONU (İHA) –  Kastamonu’nun Tosya ilçesi Belediyesi metruk, terk edilmiş ve çevreye tehlike arz eden binaların yıkımına başladı.

Geçtiğimiz günlerde Tosya Belediyesi Fen işleri müdürlüğü tarafından 4 mahallede maili inhidam yani çevreyi tehdit eden durumda olan terk edilmiş 10 binanın yıkımı için gerekli çalışmaların yapıldığını açıklamıştı. İlçenin Pınarbaşı, İbn-i Selim,Şeh ve Hacıpir mahallelerden oluştuğunu ve bu binaların özellikle şehir merkezinde olanlarının suç mahalli olmaya uygun ortamlar oluşturduğunu ifade eden yetkililer, Metruk, virane ve tehlike arz eden yapıların yıkımına start verdi.

Tehlike arz eden ve damı, çökmüş, duvarların büyük bir kısmı yıkılmış yapıların yıkımı için kepçe, Kazıcı- Yükleyici, Kamyon gibi araçlardan oluşan bir ekip kurduklarını hatırlatan belediye yetkilileri bina sahiplerine yapılan tebligat süresinin dolması ile birlikte yıkıma Pınarbaşı mahallesinde başladılar.

İlgili Mahalle muhtarları ve belediye yetkilileri yaptıkları değerlendirmede ‘’Şehir merkezinde ve kırsal alanlarda harabeye dönüşmüş yapılar bulunmaktadır. Yıkım için gerekli yasal prosedürleri tamamlanan evleri yıkımına başlandı. Bu yapılar ayrıca her türlü suç unsuruna uygun zemin oluşturmaktadır. Hem çevre ve halk sağlığı hem de görüntü kirliliği açısından tehlike oluşturmakta idi şimdi yıkım çalışmalarımız yasal mevzuat içerisinden başlamıştır ve de devam edecektir” dediler.

Editör: TE Bilisim