HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

Tosya Suluca köyünde Trafik Kazasında faciadan dönüldü Tosya Suluca köyünde Trafik Kazasında faciadan dönüldü

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesi Bayat Köyü Muhtarının eşi Hanife Candan ‘’yapılan bir araştırmada dul ve yaşlı bir kadın cinayetine adınız karıştı sizi tutuklamaya geldik’’ diyerek kendini güvenlik ekibi olarak tanıtan kişi ve kişiler tarafından yaklaşık 80 bin TL değerinde evde bulunan para ve ziynet eşyalarını alan dolandırıcılar kayıplara karıştı.

Edinilen bilgiye göre Tosya ilçesine 22 km uzaklıkta bulunan Bayat köyünde yaşanan ilginç dolandırıcılık olayında kendisini güvenlik gücü olarak tanıtan 2 kişi yaşlı kadının Umre için biriktirdiği 80 bin TL değerinde altın ve nakit parasını alarak kaçtı. Olayın şokunu üzerinden atamayan Hanife Candan yaşadığı o anları anlatırken korku dolu o anları tekrar yaşadı.

‘’EŞİM, BEN VE KIZIM YAŞLI DUL BİR KADINI ÖLDÜRMÜŞÜZ’’

Bayat köyü Muhtarı Bektaş Candan’ın eşi Hanife Candan yaşadıklarını şöyle anlattı’’ Eşim muhtarlık işleri için sabah erken saatlerde Tosya ilçe merkezine gitti. Bende ev işlerini yapıyordum. O anda telefon çaldı ve karşımdaki kişi kendisinin Güvenlik güçlerinden olduğunu ve Hanife Candan ile mi görüşüyorum dedi. Daha sonra eşimin Tosya ilçe merkezinde yanlarında olduğunu ifadesini alındığını söylediler. Ben ilk başta çok korktum. Daha sonra bana ‘’ Hanife Candan sen kızın ve eşin yaşlı bir kadını öldürme suçuna karıştığınız tespit edildi. Bütün deliller şu an bu cinayeti ailenizce işlendiğini gösteriyor. İşlediğininiz cinayet sonrasında öldürülen yaşlı kadının paralarını ve altınlarını almışsınız. Şimdi ekipler evinize geliyor senide tutuklayıp ilçeye getirecekler. Bu işten kurtulmak istiyorsanız ölen kadının üzerinden aldığınız para ve altınları gelen güvenlik ekibinden arkadaşımıza teslim et. Biz karşılaştırma yaptıktan sonra akşam muhtar eşinle birlikte para ve altınları geri göndeririz sizde kurtulursunuz ‘’dediler.

EVİNİZDE BULUNAN PARA VE ALTINLARI ÖLDÜRÜLEN YAŞLI KADININ ÜSTÜNDEN ÇIKAN DİĞER ALTIN VE PARALARLA KARŞILAŞTIRAÇAĞIZ

Telefonu kapatmamı söyleyen kişi sürekli konuşurken kapı çalındı ve kendisinin güvenlik güçleri ekibinden geldiğini söyleyerek para ve altınları istedi. Bende biz bunları yıllardır umre ’ye gitmek için biriktirdik kimseden almadık dedim. Bana teyze merak etme karşılaştırma ve inceleme yaptıktan sonra akşam Muhtar eşinle aldıklarımızı göndereceğiz sen şimdi bunları ver bize senin ve eşinin doğru söylediği ortaya çıksın’’ dedi.

HAC İÇİN BİRİKTİRDİĞİMİZ PARA VE ALTUNLARI KENDİ ELİMLE ONLARA VERDİM.

Bana kocanın kızının ve senin cinayet suçundan kurtulmak istiyorsanız altınları ve paraları hemen getir dediler. Ben zaten korkudan bayılmak üzere idim ne yapacağımı şaşırdım ve altınları koyduğumuz gizli yerden çıkararak kendi ellerimle altınları bu kişiye verdim. Altın ve para olan çantayı alan bu kişi hızla evden çıkarak gitti.

TOSYA İLÇE JANDARMA OLAYI DUYAR DUYMAZ HEMEN KÖYE GELDİ

Kocam dolandırıldığımızı jandarmaya söylemiş. Tosya jandarması hemen köye geldi ve bizim ifademizi alarak ilçenin giriş ve çıkışlarını kontrol etti.  İnanın Jandarma 3 gün boyunca her gün köye gelerek bize yardımcı oldu. Dolandırıcıların yakalanması için devlet büyüklerimizden yardım istiyoruz. Biz yandık başkaları yanmasın hiçbir güvenlik görevlisi vatandaştan maddi bir talepte bulunmaz biz bunu öğrendik ama geç öğrendik’’ dedi.

GEÇEN SENE AYNI YÖNTEMLE KÖYDE BİR BAŞKA AİLENİN 100 BİN TL DOLANDIRILDI

Muhtar Bektaş Candan yaşananları anlatırken ‘’ 2021 yılında köyümüzde bu dolandırıcılık olayın aynısı yaşandı. Zaman İHA olarak köye geldiniz ve aile ile röportaj yaparak dolandırıcılık vakasını ulusal basına taşıdınız. Ben muhtar olarak sizinle beraber mağdur ailenin yanında bulundum ve yaşananlara çok üzülmüştüm. Şimdi aynı olay birebir bizim başımıza geldi. Ne diyeceğimi bilemiyorum. O zaman insanlar bu dolandırıcılara nasıl kanıyorlar diye kendi kendime söylenmiştim. Hatta o günlerde eşimle birlikte yaşanan o dolandırıcılık olayını günlerce konuşmuştuk. Buna rağmen aynı olay bugün bizim başımıza geldi. Demek ki insanın basireti mi bağlanıyor anlayamadık. Eşim yaşadığımız olayı bana anlatınca bende hemen İlçe Jandarmayı arayarak dolandırıldığımız yönünde ihbarda bulundum’’ dedi.

İhbar üzerine Bayat köyüne gelen İlçe Jandarma ekipleri dolandırıcıların yakalanması için geniş çapta inceleme ve soruşturma başlattı.

Editör: TE Bilisim