Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Kastamonu’nun Tosya ilçesi Aşağıkayı Köyünde Oğlun katil odu diyerek yaşlı kadın dolandırıldı.

Edinilen bilgiye göre Tosya ilçesine 25 km uzaklıkta bulunan Aşağıkayı köyünde yaşanan ilginç dolandırıcılık olayında kendisini Savcılık Personeli olarak tanıtan kişi veya kişiler yaşlı kadının evinde sakladığı 100 bin TL değerinde altını alarak kaçtı.

‘’OĞLUN CİNAYET İŞLEDİ’’

Aşağıkayı köyünde yaşayan 78 yaşındaki A.E anneyi arayan dolandırıcılar oğlunun cinayet olayından dolayı yakalandığını söyleyerek altınları aldıklarını söyleyen köy Muhtarı Ersin Çoğalmış İHA Muhabirine yaşananları anlattı’’ Aşağıkayı köyünde ikamet eden 78 yaşındaki annemiz A.E’ni arayan dolandırıcılar oğlun şu an emniyette ifade veriyor ve bir cinayet olayına karıştı. Bizler oğlunun suçsuzluğunu ispatlamak için bir miktar paraya ihtiyacımız var demişler. Yaşlı kadın parasının olmadığını fakat evde bir miktar altın olduğunu söylemiş. Dolandırıcılar yaşlı teyzemize telefonu kapatma biz şimdi köye birini gönderim altınları aldıracağı sonra tekrar oğlunla birlikte altınları geri göndereceğiz demişler. Tabi bu sırada telefonun karşı tarafından sürekli telsiz sesleri geliyormuş. Korku içinde ne yapacağını şaşıran yaşlı teyze telefonu kapatmayarak kapı gelen kişiyi eve almış ve altınları teslim etmiş. Daha sonra yaşlı kadın akrabalarını arayarak oğlunun cinayetten yakalandığını ve yardım etmelerini istemiş. Telefon ile görüştüğü yakını böyle bir olayın olmadığını sakın kimseye bir şeyler verme demesine rağmen iş işten geçmiş oldu. Dolandırıcılar aldıkları altınlarla olay yerinden kaçmışlar’’ dedi.

Aşağıkayı Köy Muhtarı Ersin Çoğalmış dolandırıcılık olayı öncesinde sürekli köy içinde broşürler dağıtıldığı, cami hutbesinde imam tarafından bildirimde bulunulduğu Hiçbir devlet memurunun, Emniyet görevlisinin, Savcı veya Jandarmanın vatandaştan maddi bir istek ve talepte bulunmadıklarının söylemememize rağmen ne yazık ki köyümüzde böyle bir olay gerçekleşti. Dolandırıcılık olayı son 1 ay içinde Tosya ilçesinde ikinci defa yaşandı. Özellikle Köylerde yaşayan vatandaşlar daha duyarlı olması gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim