İlimiz Tosya İlçesinde 30/01/2018 günü saat.23:00 sıralarında Tosya Belediyesi’nde Veteriner Hekim olarak görev yapan S.D.’nin 155 ihbar hattını arayarak, Karşıyaka Mahallesi Eski Belediye Çöplüğünde 5 adet ÖLÜ KÖPEK YAVRULARININ bulunduğunu, inceleme yapmak için çöplüğe gideceklerini ve gece olması sebebiyle kendi güvenlikleri için ekip talebinde bulunmuştur.

Belediye Veteriner Hekimi S.D. Milli Parklar Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri çöplüğe giderek yaptıkları incelemelerde, 4 adet yaklaşık 2-3 aylık oldukları tahmin edilen ölü köpek yavruları bulunmuştur.

Çöplükte ölü bulunan 4 köpek yavrusunun ölüm sebebinin anlaşılabilmesi için Kastamonu Belediyesi’ne ait Hayvan Kliniğine gönderilmiştir.
Bahse konu olayla ilgili Tosya İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 01.02.2018 günü olay yeri ve çevresinde yapılan araştırmalarda çöplükte bulunmayan diğer ölü köpek yavrusu Karşıyaka Mahallesi  hayvan besi çiftliğinin önünde bulunması üzerine;
Çiftlikte bulunan A.K. isimli şahısla görüşüldüğünde ölü köpek yavrularını 29/01/2018 günü kendisinin çöplüğe attığını beyan etmiştir.

Olayla ilgili olarak Tosya Milli Parklar Müdürlüğüne bilgi verilmiş olup, “5190 SAYILI HAYVANLARI KORUMA KANUNU’NA MUHALEFET” suçundan A. K. isimli şahıs hakkında idari işlem başlatılmıştır.

Not : Yavru köpekleri çöplükte bulduğunu iddia eden Orhan Taviloğlu olay günü yaptığı açıklamada'' Ben çöplük alanına geldiğimi gün anne bir köpeğin yavrularının başında acı acı ağladığını gördüm. Ne oldu diye köpeklerin yanına yaklaştığımda anne köpeğin yerde yatan yavrulardan birini ağzına alarak kaçtığını gördüm.Takip etmek istedim fakat anne köpek ağzında yavrusu ile hızla uzaklaştı.Daha sonra geri döndüğümde o acı manzara ile karşılaştım.4 adet yavru köpeğin teller ile sarılarak çöplüğe atıldığını gördüm''diye konuştu.
Bu olay sonrası emniyet ekipleri yaptıkları araştırmada anne köpeğin ağzına alarak kaçırdığı ölü yavru köpeği bu işle ilgisi olduğu yere götürerek bırakması sonrası polisler A.K isimli kişinin ifadesi alınması sonrası şahsın köpekleri çöplüğe kendisinin attığını beyan etmiş.




Editör: TE Bilisim