Edinilen bilgiye göre, saat 15.00 sularında Mersin’den Kastamonu’ya gelerek mahkeme tarafından koruma kararı bulunun eşiyle görüşmek isteyen Cesur Akgün, kaynanası tarafından görüştürülmek istenmeyince Kastamonu’nun Hepkebirler Mahallesi Taban Sokak’taki Yücel Apartmanın çatısını çıkarak intihara kalkıştı.

Akgün’ün intihar etme ihtimalini göz önünde bulunduran itfaiye ekipleri branda açtı ve sağlık ekipleri ise olay yerinde hazır bulunduruldu.

6 katlı apartmanın tepesine çıkan Cesur Akgün, tartıştığı ve savcılık tarafından koruma verilen eşi Emine Akgün (28) ile barışabilmek için çakıya çıkarak intihar etmek istedi. Eşini görmek istediğini belirten Akgün, aksi taktirde kendisini çatıdan aşağıya atacağını söyledi. Akgün, polis ekiplerinin yoğun ikna çabalarına kayıtsız kaldı. Olay yerine çok sayıda polis, sağlık ekibi ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Her ihtimali değerlendiren polis ekipleri çevrede yoğun güvenlik önlemleri aldı. Kimseyi yanına yaklaştırmayan ve karısının yanına getirilmesini isteyen Cesur Akgün, ailevi sorunları olduğunu ifade etti.

İtfaiye merdiveni ile çatıya çıkan Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürü Cihan Karabacak ile Asayiş Şube Müdürü Şahin Albayrak’ın da Cesur Akgün’ü ikna çabaları sonuç vermedi. Eşi yanına gelmeden hiçbir şekilde aşağı inmeyeceğini ifade eden Cesur Akgün, savcılık tarafından koruma verilen karısı Emine Akgün’ün getirilmesini istedi. Bunun üzerine polis ekipleri Emine Akgün’ü evinden alarak olay yerine getirdi. Emine Akgün’ün olay yerine geldikten sonra Cesur Akgün’ü aşağı indirebilmek için ikna etmeye çalıştı. Eşi Emine Akgün’ün “Barışacağız aşağı in artık” sözlerine rağmen ikna olmayan Cesur Akgün, eşinin bayılma numarasına da aldırış etmedi. “Söz ver beraber olacağımıza” diye çatıdan haykıran Cesur Akgün, “Seni sevmekten başka suçum neydi. Her şeyi denedim. Seni deliler gibi sevmekten başka ne yaptım” şeklindeki sözlerine Eşi Emine Akgün de, “Söz bir Allah bir. Barışacağı, tekrar birlikte olacağız” dedi.

Eşi Emine Akgün’ün olay yerinde toplanan vatandaşların önünde polis telsizinden söz vermesine üzerine Cesur Akgün, polis ekiplerine teslim olarak aşağı inmeye ikna oldu. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Cesur Akgün, eşi Emine Akgün ile birlikte karakola götürüldü. Cesur Akgün, yaklaşık olarak 2 saatlik bir ikna çalışmasının sonucunda ikna oldu.

Vedat İKİZOĞLU / İHA

Editör: TE Bilisim