Kaza, Kargı-Sinop karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Kargı’dan Sinop’a seyir halinde olan Ender A. (50) yönetimindeki 19 RD 197 plakalı yolcu otobüsü, Göletköyü yakınlarında buzlanma nedeniyle sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak yol kenarına devrildi.



  Kazanın üzerinden yaklaşık yarım saat geçmesinin ardından İstanbul’dan Sinop’un Boyabat ilçesine cenaze ve cenaze yakınlarını götürdüğü öğrenilen Sancaktepe Belediyesi’ne ait Yavuz Ç. (45) yönetimindeki 34 VA 5545 otobüs, buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak devrilen yolcu otobüsüne çarptı.
  Yoldan geçen sürücülerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ambulans ve jandarma ekibi sevk edildi. Kazada yaralanan 27 kişi olay yerine çağrılan ambulanslarla Osmancık, Kargı, Tosya, Saraydüzü ve Boyabat’taki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.


  Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, kaza yerine gelerek incelemelerde bulundu. Çakıcı, kaza geçiren yolculara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
  Kaza yapan otobüste bulunan cenaze ise Boyabat belediyesine ait cenaze nakil aracı ile olay yerinden alınarak defin yapılacak olan köye götürüldü.
  Kaza yapan otobüslerden yara almadan kurtulan yolcular ve olay yerine gelen yolcu yakınları yolda meydana gelen buzlanmaya karşı tedbir alınmadığını iddia ederek, karayolları ve jandarma trafik ekiplerine tepkilerini dile getirdi.
  Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü öğrenildi.

Editör: TE Bilisim