HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

TOSYALI SÜRÜCÜ ÖLÜMDEN DÖNDÜ TOSYALI SÜRÜCÜ ÖLÜMDEN DÖNDÜ

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Uyuşturucu kullanımının engellenmesi amacıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğü’nce dizayn edilen ‘Narko Tır’ Cumhuriyet Meydanı’nda konuşlanarak stant açtı.

İlçe halkının ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Narko Tır’da; daha önce uyuşturucu madde kullananların yaşadığı fiziksel ve ruhsal değişimlerin 12 dokunmatik ekranda uzmanlar tarafından ziyaretçilere anlatıldı.

Son olarak Cumhuriye Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri Narko Tır'ı ziyaret etti.Uzmanlar öğrencilere “İlk etki ve etki süresini kovalama”, “Ölümcül karışım”, “Müdahale”, “Tetikleyici oluşturma”, “Beyinde oluşan hasar”, “Bağımlılık yüzü”, “Bağımlılık diyeti”, “Kalbin aşırı hızlanması” ve “Madde kullanımına genel bir bakış” kategorilerinde uzmanlar görseller eşliğinde anlatım yaparak broşür dağıttı.

Dokunmatik ekranlarda bilgilendirme yapılan ve uyuşturucu kullanımının engellenmesi amacıyla Narko Tırın iç duvarlarında da, madde bağımlılığı sonucu tutuklanan genç yaştaki kişilerin pişmanlıklarını dile getirdiği yazılar bulunuyor.

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Ak Parti Tosya ilçe Başkanı Hasan Mete Dikişci Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğüne yaptığı ziyarette Tosya İlçe Emniyet Şubesi bünyesinde bir Barkotik şubesi açılması yönünde taleplerini olduğunu ve en kısa zamanda bu şubenin açılması için gerekli çalışmaların başlatılacağı müjdesini vermişti.

Narkotik şube açılması yönünde yapılan açıklama sonrası Narkotik Tır’ın Tosya’ya gelerek vatandaşları ve öğrencileri bu yönde bilgilenme yapması Tosya’da Uyuşturucu tehlikesi ne boyutta olduğunu gösteriyor.Özellikle Kimyasal uyuşturucunun yaygın olduğu son günlerde Narkotik Tır’ın Kastamonu ilçelerinde sadece Tosya’da olması tüm dikkatleri bu konuya çekti.

Editör: TE Bilisim