HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 
KASTAMONU (İHA) –  Kastamonu’nun Tosya ilçesinde marangoz atölyesinde henüz belirlenemeyen neden çıkan yangın sonrasında 8 ev tamamen yanarak kullanılamaz hale gelmiş yangında 1 kişi yanarak hayatını kaybetmiş 5 kişide yaralanmıştı.

Tosya Marangozlar Odasının çiçeği burnunda yeni başkanı Sacettin Börekçi ve Tosya Arama Kurtarma Dernek Başkanı Mehmet Ali Kotan Özboyu köyünü gitti. Marangozlar Odası Başkanı Sacettin Börekçi yangında Marangoz atölyesi ve iş makineleri tamamen yanan ve o büyük yangından 81 yaşındaki annesini kaybeden marangoz esnafı İsmail Kansız’ı ziyaret ederek acısını paylaştıklarını söyledi. Başkan Börekçi ‘’ Bu esnaf kardeşimiz yangında annesini kaybetti. Bu tarif edilemez bir acı kendisine başsağlığı diliyoruz. Ayrıca kardeşimizin marangoz dükkânı içinde makineler ile birlikte tamamen yandı. Tosya Marangozlar Odası olarak yönetim kurulunu toplayarak aldığımız karar ile bu kardeşimizin dükkanında yanan iş makinelerinin yenisini alarak tekrar dükkanının faaliyete geçmesini sağlayacağız. Biz Sivil Toplum Kuruluşları ve Odalar ile başkanları bu günler için varız. Ben buradan ilçemizdeki tüm odalara sesleniyorum Özboyu köyünün bu zor gününde bizler burada olmak zorundayız’ ’dedi.

Tosya Arama Kurtarma Derneği Başkanı Mehmet Ali Kotan köyde ve yangın alanında yaptığı incelemeler sonrası yaptığı değerlendirmede ‘Bizler yangın faciasının yaşandığı o gece ekibiz ile yangın yerine geldik. Elimizden geldiği ve gücümüzün yettiği ölçüde yardım çalışmasına katıldık. Fakat bizler yeni bir dernek olmamız ve gönüllük esasına göre çalışmamız nedeni ile elimizde yeteri kadar arama ve kurtarma çalışmalarında kullanacağımız teçhizat yok. Yetkililerden tek ricamız bizlere bu konuda yardımcı olmaları’ ’dedi.
(SDA-

Editör: TE Bilisim