Bayram Öncesi Polis Ekipleri Yoğun Mesai Harcıyor Bayram Öncesi Polis Ekipleri Yoğun Mesai Harcıyor

Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Kastamonu'nun Tosya ilçesini dört bir yandan yeşil örtüsü ile çeviren ve sayıları 7 bin bulan bağ ve bahçeleri içinde yetişen kiraz, elma, armut ve cevizi ile ülke genelinde önemli Turizm yeri olarak her geçen gün cazibesini artırıyor. Yaz aylarında ilçe merkezinde yaşayan bağ ve bahçe sahipleri halk dilinde ‘’Gümele ‘’ olarak ifade edilen Bağ evlerine yerleşerek yaklaşık 5-6 ay tarım ve meyvecilik yapıyor. Kış aylarının gelmesi ile birlikte Bağ evlerinden tekrar ilçe merkezine dönüş yapan Tosyalı ‘’Başım gözüm Allah’a emanet diyerek’’ yine yörenin tabiri ile gümeleden eve göçüyor.

Geçtiğimiz yıllarda bunu fırsat bilen kişi veya kişiler bağ evlerinde bulunan kıymetli eşyaları çalmak için her türlü yola başvuruyorlar. Özellikle ilçe dışından gelen ve Hurdacı kisvesi altında bağ ve bahçelerin bulunduğu gümele evlerin çoğunlukta olduğu Kuzyaka, Karşıyaka ve Kale yakası mevkiinde hurda toplama yetkisi olmayan bazı kişiler hurda alınır ticareti adı altında bağlarda çok rahat gezmekte.

www.tosyahaberleri.com haber sitesi olarak bu konuya kamuoyunun dikkatini çekerek vatandaşların bağ evlerini sık sık kontrol etmelerini istiyoruz.

Bilindiği üzere özellikle Hurdacılık yapan veya seyyar şekilde hurda toplayanların mutlaka Valilikte izin alması ve araçlarının plakasını Valiliğe bildirmek zorunda. Valilik izni olmayan hiçbir Hurdacı hurda alım satım işi yapamaz. Vatandaşlarımızın özellikle kış aylarında bulundukları bölgede bu şekilde yapancı bir araç veya hurda arabası gördükleri anda 112’yi arayarak gördüklerin aracın plakasını bildirsinler. Ayrıca bağ sahipleri bağ evlerinde kıymetli eşya bırakmamaları önem arzediyor.

Editör: TE Bilisim