Bundan 16 yıl önce  bu kavşaklarla ilgili uyarılar neticesinde,  ÖLÜM KAVŞAKLARI diye Genel medyada Hürriyet, Milliyet ve diğer   gazetelerde yayınlanmış ve devamın da

 Eylül 1997de 55.hükümetin  Ulaştırma Bakanı Sn.Yaşar Topcu ilçemiz ziyaretinde her iki kavşağın sinyalizasyon ve Trafik levhaları konusunda  uyarılarda bulunulmuş ve sayın Bakan 55.karayolları müdürlüğüne vermiş olduğu talimatla ve bir ay içinde de her iki Dörtyol kavşakta Trafik ışıklandırması yapılmıştır

Aradan 15 yıl geçti ve kavşaklarda her şeyi hazır olan ikaz lambaları ve aydınlatma lambaları Bölünmüş yol inşası sırasında geçici olarak elektrik bağlantısı kesilmişti fakat  o günden sonra bir daha  faaliyete geçirilmemiştir. Tosya ilçesinin ana yol ile bağlantısı olan bu kavşaklarda ki karanlık ortam ilçeye yakışmamaktadır. Aynı zamanda her an  tehlikeye sebep verecek olan, sayısını bilemediğimiz ölümlü kazalara ve maddi kazalara neden olmaktadır.

Özellikle Tosya Doğramacı otel mevkiinde bulunan kavşak hem Üniversite öğrencilerinin devamlı yaya olarak kullandıkları bir yol olması hem de İlçenin Şehirler arası Otogarın bu bölgede olması Trafik ışıklarının ne kadar acil bir durum olduğu gerçeğini ortaya çıkarıyor.

Trafiğin rahat akışının sağlanması için ışıkların yanmasını isteyen sürücüler Her gün Trafik Kazaları ile burun buruna geldiklerini söylediler.

Yayalarında zor durumda kaldıklarını söyleyen sürücüler ‘’şehrin en işlek noktasında bulunan bu kavşakların özellikle gecelerin bir kabus kavşağı ve korku dolu anların yaşandığı bir nokta haline geldiğini söylediler.

Vatandaşlar ‘’illaki birilerin canı yanacak birileri bu kavşaklarda kötü bir kazayla hayatını kaybedecek ondan sonra mı yanacak bu ışıklar ‘’ diye dert yanıyorlar.

www.tosyahaberleri.com

Editör: TE Bilisim