Çorum’un Kargı ilçesinde bir kuyumcu dükkanına giren hırsızlar yaklaşık 1 kilogram altını çalarak kaçtılar.

Olay saat 1.30 sularında Kargı Orta Mahalle Hal Caddesinde Mehmet Helvacı’ya ait kuyumcu ve manifaturacı dükkanında meydana geldi. Mehmet Helvacı’nın oğlu Mustafa Helvacı’nın dükkanda tek olduğu sırada F.T.(24) ve N.T'nin(25) isimli iki soyguncudan biri dışarıda giyim eşyalarına bakarak işyeri sahibi Mustafa Helvacı’yı oyaladı. Bu sırada diğer soyguncu içeri girerek vitrinde bulunan yaklaşık 1 kilogram altını alarak kaçtı. İçeriye girdiğinde  iki adet altın bileziğin yere düştüğünü gören Mustafa Helvacı, vitrine baktığında altın bileziklerin olmadığını fark ettiğinde soyulduğunu anladı.

Olayın polise bildirmesiyle kaçan soyguncuların yakalanması için ilçede ve çevre ilçelerde çalışma başlatıldı. Kaçan soyguncular Kastamonu’nun Tosya ilçesinde polisin dur ihtarına uymayarak kaçtı.


Kaçan 2 hırsız zanlısını Tosya İlçe Emniyet ekipleri ile Tosya Jandarma ekiplerinin birlikte yaptığı koordineli bir çalışma sonunda hırsızlık zanlıları Tosya Özboyu köyü mevkiinde kıstırıldılar.Yakanacaklarını anlayan hırsızlar arabayı bırakarak koşarak kaçmaya çalıştılar. Emniyet ve Jandarma ekipleri kaçan hırsızları fazla uzaklaşmadan kıskıvrak yakaladılar.





Yakalan hırsızlar İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirilerek gözaltına alındılar.

 

Habertürk : Sedat Ağacıkoğlu
DoğanHaber : Alaattin Keşoğlu

Editör: TE Bilisim