Olay, Kargı ilçesinde M.H.’ye ait kuyumcu ve manifaturacı dükkanında meydana geldi. Birbirlerini tanımıyormuş gibi davranan şüphelilerden birisi önce işyeri sahibine manifatura bölümünde bulunan bir şapkayı gösteriyor. İçeride duran diğer şüpheli ise telefonla konuşuyormuş numarası ile dışarıya çıkıyor.


Dükkan sahibine şapka soran şüpheli daha sonra işyerinden ayrılıyor. Bu kez devreye bir süre önce telefonla görüşüyormuş gibi süsü veren diğer zanlı giriyor.



Dükkanın önündeki elbiseleri soran şüpheli işyeri sahibi M.H.yi oyalıyor. Bu arada işyerinden çıkıp giden diğer şüpheli işyerinin diğer kapısından hızlıca içeri giriyor.


Arkadaşı işyeri sahibini oyalarken zanlı hemen tezgahın arkasında bulunan vitrin bölümüne geçerek elinde bulunan poşete altınları koyuyor. Bir süre sonra çıkış için hazırlanan zanlı işyeri sahibinin arkadaşıyla sohbet ettiğini görünce tekrar geri dönüyor ve soyguna kaldığı yerden devam ediyor.



El çabukluğu ile 50 saniyede 2 kilo altını poşete dolduran şüpheli hemen işyerini terk ediyor. Şüphelinin işyerini terki ve sokakta kaçarken çaldığı altınları düşürmesi ise dikkatlerden kaçmıyor. Arkadaşının işini bitirdiğini gören diğer şüphelide biraz sonra kuyumcudan ayrılıyor.

İçeriye girdiğinde 2 adet altın bileziğin yere düştüğünü gören ve vitrine baktığında altın bileziklerin olmadığını fark edip soyulduğunu anlayan M.H. polise başvururken, zanlılar ise ilçede kendilerini bekleyen diğer 2 şüpheli bir araca binerek kayıplara karışıyor.

Kiraladıkları araçla ilçe içerisinde hız yapınca polisin zanlıları yakalamak için çalışma başlatıyor. Aşırı sürat yapan aracın plakasını alan bir polis hırsızlık anonsunu da duyunca aracın plakasını diğer meslektaşlarıyla paylaştı.

Bunun üzerine sorgulaması yapılan aracın İstanbul’dan bir firmadan kiralandığı ortaya çıktı. Kiralanan aracın üzerinde GPRS bulunduğunun bildirilmesi üzerine polis aracı yakın takibe aldı.
Soyguncular Kastamonu'nun Tosya ilçesine doğru gittikleri ihbarı üzerine, Tosya Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün ‘dur’ ihtarına uymayan zanlılar araçla Kastamonu’ya doğru kaçmaya başladılar. Kargı polisi, Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ve Akkaya Jandarma ekiplerinin yolda güvenlik önlemi aldığını gören şüpheliler gören zanlılar, bu kez tekrar Tosya istikametine kaçmaya başladılar.

Ekincik Köyü yakınlarında arabalarını terk eden F.T., N.T., H.Ç. ve M.Ç. ormanlık alana kaçtılar. Güvenlik güçlerinin saatlerce süren takibi sonucunda çaldıkları altınla yakalanan F.T. ve N.T., emniyete götürüldü.

Buradaki sorguların hırsızlık anında 4 kişi olduklarını açıklayan şüpheliler, yakalanacaklarını anlayınca altınları paylaşarak 2 gruba ayrıldıklarını belirttiler.
Bunun üzerine tekrar ormanlık alana giden güvenlik güçleri, H.Ç. ve M.Ç.’yi de altınlarla birlikte kısa sürede yakaladı.


Tosya’daki işlemlerinin ardından Çorum’a getirilen 4 zanlı Kargı’da adli makamlara çıkarıldı. Zanlılardan 3’ü tutuklanarak Tosya Cezaevi’ne gönderilirken, H.Ç. isimli şüpheli denetimli serbestlik yasası kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Zanlıların daha öncede çeşitli suçlardan arandığı öğrenildi.

Editör: TE Bilisim