Kastamonu’da, hastalandığı zaman yolu olmadığı gerekçesiyle ambulansa kadar tabutta taşınan yaşlı adam, köy yolu yapılmayınca intihar etti. Yol yüzünden intihar eden adamın bu sefer tabutta cansız bedeni taşındı. 

  Kastamonu’nun merkeze bağlı Sipahi köyünde ikamet eden Murat Salcıoğlu (76), bir asırdır köy yolunun yapılması için mücadele etti. Köylerinde hasta, doğum veya düğün gibi törenlerde yol çilesi çeken Murat Salcıoğlu, geçen yıl Mart ayında hastalandığı zaman tabuta konarak ambulansa kadar tabutta taşındı. Ölmeden tabuta giren Murat Salcıoğlu, köyünün yolu yapılması için her türlü girişimlerde bulundu. Bir türlü sonuç alamayan Murat Salcıoğlu, daha fazla dayanamayarak intihar etti.



Murat Salcıoğlu, evinde girdiği bunalım sonrası kendisini iple tavana astı. Hasta bedeni daha önce tabutta taşınan Murat Salcıoğlu’nun bu sefer cenazesi evinden çıktı. Murat Salcıoğlu’nun cenazesi, traktörün arkasına bağlanan kağnı arabasına konarak taşındı. Salcıoğlu’nun cenazesi, Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Morgdan daha sonra alınan Murat Salcıoğlu’nun cenazesi, otopsi yapılmak üzere Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Geçen yıl Mart ayında hastalandığı zaman evinden tabutta alınarak hastaneye götürülen Murat Salcıoğlu, ‘Ölmeden tabuta koydular beni’ diye isyan etmişti.



  Babasının yol yüzünden intihar ettiğini açıklayan Kadir Salcıoğlu, “Bizim köyün yolu olmadığı için rezilliğimizi görüyorsunuz. Yukarı mahallenin çocuklarını servis alıp götürüyor. Bizim çocuklarımızın servisi yok. Bu yüzden çocuklarımız, okumak için Kastamonu’ya gitti. Burada babam yalnız kaldı, sonra bunalıma girip yolu yapılmadığı için intihar etti” dedi.

Editör: TE Bilisim