Kastamonu’da hayvan otlatmaya çıkan küçük yaştaki kıza cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan sanıklar 10 ile 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde 2010 yılında meydana geldi. Aynı köyde ikamet eden 32 yaşındaki Mehmet C., hayvan otlatmaya giden 16 yaşındaki Ş.B. ile tarlada karşılaştı. Ş.B., Mehmet C.’nin cinsel ilişki teklifini geri çevirdi. Bunun üzerine Ş.B. ile yine hayvan otlattığı esnada karşılaşan Mehmet C. bu sefer Ş.B.’ye zorla cinsel ilişkide bulundu.

Başka bir zaman ise samanlıktan saman alırken Ş.B.’nin yanına gelen Mehmet C. ile akrabası Sinan C., Ş.B. ile tekrar ilişkiye girmek istedi. Ş.B.’nin hastalıklı olması nedeniyle Mehmet C. ilişkiye girmekten vazgeçerken Sinan C. ise küçük yaştaki kızla cinsel ilişkiye girdi. Ş.B.’nin çıplak resimlerini çekip konuşmaması yönünde tehdit eden Mehmet ve Sinan C bu şekilde birkaç kez küçük kızla cinsel ilişkiye girdi. Gün geçtikçe artan cinsel şiddetler soncunda Ş.B. yaşadıklarını ailesine anlattı. Ş.B’nin ailesi durumu hemen güvenlik güçlerine bildirdi ve sanıklardan şikayetçi oldu.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında tutuksuz yargılanan sanıklar Mehmet ve Sinan C katılmadı. Mağdur Ş.B.’nin yapılan kontrollerinde beden ve ruh sağlığın bozulduğu şeklinde rapor tutulması üzerine mahkeme heyeti, sanıklara “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” nedeniyle 15’er yıl hapis cezasına çarptırdı. Söz konusu olayın olduğu tarihte 18 yaşından küçük olması nedeniyle Sinan C. hakkında indirim uygulanarak cezası 10 yıla düşürüldü.

Vedat İKİZOĞLU / İHA

Editör: TE Bilisim