Tosya'da Okullardan Büyük Başarı İl Birincisi oldular Tosya'da Okullardan Büyük Başarı İl Birincisi oldular

Haber: Sedat Ağacıkoğlu

2023-2024 sezonunda Amatör Liglerin başlama tarihleri belirlenirken, Amatör Liglerin maç takvimi Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından paylaşıldı.
Kastamonu 1. Amatör Ligi, Kastamonu ilindeki en üst düzey amatör futbol ligidir. 2023-2024 sezonunda 11 takımlı 1 grup halinde oynanacaktır. Grupunda şampiyon olan takımPlay Offa yükselecek, son sırada tamamlayan takımlarsa Kastamonu 2. Amatör Lige düşeceklerdir.

Bölgesel Amatör Lig'de bir takımla temsil edilen Kastamonu ilinde, BAL'da mücadele eden takım TFF 3.Lig’e yükselirse veya küme düşerse Kastamonu 1. Amatör Ligde Şampiyon olan takım 2023-2024 sezonunda BAL’a katılma hakkı kazanır. BAL'da mücadele eden takım TFF 3.Lig’e yükselmezse veya küme düşmezse ligdeki sıralaması ne olursa olsun Kastamonu 1. Amatör Ligde Şampiyon olan takım ile müsabakaların sona ermesinden sonra kendi ilinde baraj müsabakası oynar. Müsabakada galip gelen takım bir sonraki sezon BAL’da oynamaya hak kazanır.

Geçtiğimiz sezon 12 takımın katılımı ile Beyaz ve Kırmız grup olarak maçlar oynandı.Geçtiğimiz sezonu şampiyonu Tosyaspor BAL ligi final maçında Kastamonu İl Özel İdareye yenildi.

Tosyaspor yönetimi iki sezondur BAL ligi final maçlarının kaybetmenin psikolojik baskısı ile bu sezon lige katlmamayı düşündü.Geçtiğimiz sezon Kastamonu 1.Amatör Ligde mücadele eden Seydilerspor-Araç Spor ve Bozkurt Spor bu sezon ligde yer almayacak.Azdavayspor ve Hanönüspor 2023-2024 sezonunda ligde mücadele edecek.

Tosyaspor 22.10.2023 tarihinde ilk maçlarının oynanacağı haftada pas geçerek maç yapmayacak.

Editör: TE Bilisim