HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesinde PTT merkezinde 20 yıldır Posta dağıtım personeli olarak görev yapan Çetin Dilek’in Cuna günü camide cemaate evrak verme fotoğrafları sosyal medyada beğeni aldı.

Edinilen bilgilere göre ilçenin Sapaca köyüne Cuma saatinde giden postecı Çetin Cuma namazını kılmak için gitmiş olduğu sapaca köy cami içinde postası,tebliğatı gelmiş cami cemaatine imza karşılığı gelen evrakları teslim etti. Cuma namazı öncesi köye giden postacı evrak teslim edeceği vatandaşları adreslerinde aramaya başladı.Köylülerin bir kısmının tarlada olduğunu erkeklerinde Cuma namazı için cami içinde olduğunu öğrendi. Cuma namazı öncesi hemen abdest alarak camiye giren Postacı Çetin aradığı vatandaşların hepsinin camide olduğunu görünce namaza başlamadan önce tek tek saflar arasında gezerek gelen evrakları ve tebliğatları vatandaşlara teslim etti.

Tosya'nın Köklü Mirası Öğrencilerle Buluştu Tosya'nın Köklü Mirası Öğrencilerle Buluştu

Cami içinde cemaate gelen evrakları teslim ederek imzasını alan postacının o anki fotoğrafları bir anda sosyal medyada paylaşılarak ‘’Postacı Camide bile tebliğat imzalattırıyor’’ adı altında büyük beğeni aldı.

Tosya ilçesinde 54 köye tek başına posta dağıtım görevi yapan Çetin Dilek Sapaca köyünde yaşanan olay ve benzerleri ile sürekli karşılaştığını ifade ederek ‘’ Vatandaşımıza her ortamda ulaşmak için canla başla çalışıyoruz.Kimi zaman çatıya çıkarak evrak tesli ediyor kimi zamanda tarlada vatandaşla birlikte kazma kürek çalışıp sonra evrak teslim ediyoruz.Bu günde Cuma saatinde gelmiş olduğum Sapaca köyünde evrak teslim edeceğim vatandaşların camide olduğunu duyunca camiye girdim ve evrakları teslim ettim.Sonrasında Cuma namazımı kılıp köyden ayrıldım’’ dedi.  

Editör: TE Bilisim