HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu Valisi Meftun Dallı Tosya ilçe Kaymakamlığı ve Belediyesinde ziyaretlerde bulundu.

Vali Meftun Dallı ilk olarak Tosya ilçe Kaymakamlığını ziyaret etti. Ziyaret sonrasında Vali Dallı tarihi Tosya Bıçakçılar arastasında esnaf ziyaretinde bulundu.

Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Bıçakçılar Arastası esnaflarından Ferhat Minareci'yi ziyaret ederek devlet tarafından sanatçılık unvanına layık görülmesinden dolayı kendisini tebrik etti.

Ferhat Minareci’ye, geleneksel el sanatlarımızdan Tosya Bıçağı dalında, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından özel sanatçı kimlik kartı gönderilmesini ilçe adına gurur verici. Tosya'nın kültürel ve tarihsel özgünlüklerinin yaşatılması için herkesin sorumluluk sahibi olduğunu belirterek ömrüm yettiği sürece bu sanatı yaşatmak için mücadele edeceğini söyledi.

Ziyarette Tosya Madeni Eşya Sanatkarlar Odası Başkanı Yücel Gecioğlu devlet sanatçısı Ferhat Minarecinin yapmış olduğu ve üzerinde Kastamonu Valisi Meftun Dallı’nın ismi yazılı özel bıçağı valiye hediye etti.

TOSYA 'DA BİR İŞLETMEDE GÖRÜLEN ŞAP NEDENİ İLE HAYVAN PAZARI AÇILIYOR TOSYA 'DA BİR İŞLETMEDE GÖRÜLEN ŞAP NEDENİ İLE HAYVAN PAZARI AÇILIYOR

Editör: Sedat AĞACIKOĞLU