HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya İlçesinde son günlerde bağ evlerine hırsızlar dadandı. Son 1 hafta içerisinde Kuz yaka, Topsakal, Karşıyaka ve Kale yakası mevkiinde çok sayıda bağ evi hırsız ya da hırsızlar tarafından soyuldu.

Geçtiğimiz çarşamba günü ilçeye bağlı Yağcılar köyünde meydana gelen yangında 53 bina yangında hasar görerek kullanılamaz hale gelmişti. Yangının ilk gününden itibaren İlçe Jandarma ve Emniyet ekipleri yangın bölgesine sevk edilerek yangın alanında güvenliği sağlamak ve yangında mağdur olan vatandaşlara yardım için olay yerine gitti.

Tosya- Kargı ilçe sınırında zincirleme trafik kazası. Tosya- Kargı ilçe sınırında zincirleme trafik kazası.

İddialara göre güvenlik güçlerinin yangın bölgesinde bulunmasını fırsat bilen hırsız veya hırsızlar ilçede son beş günde çok sayıda bağ evlerinin girerek buldularsa çaldılar.

Son zamanlarda Tosya'da bulunan bağ evlerinde yaşanan hırsızlık olaylarına karşı vatandaşların daha dikkatli olması gerekiyor. Kış aylarını gelmesi ile birlikte bağ evleri sahipleri ilçe merkezine taşınarak bağ evlerini yalnız bırakmak zorunda kalıyorlar. Son yangın olayı sonrasında bu durumu fırsat bilen hırsız veya hırsızlar bağ evlerinde bulunan kıymetli eşyaları çalmak için her türlü yola başvuruyorlar.

En son olarak ilçenin Kuz yaka mevkiinde iddialara göre 5 bağ evinde hırsızlık olayı meydana geldi. Bağ evinde hırsızlık vakası yaşanan H.T haber sitemize yaptığı açıklamada '' cumartesi günü akşam saatlerinde Bağ evine gittiğimizde kapının açık olduğunu ve içeride bulunan Ot Biçme ve Ağaç kesme hızar makinesinin olmadığını ayrıca içinde çok sayıda alet edevatın bulunduğu takım çantasının olmadığını fark ettik. Hırsızlık vakasını derhal güvenlik güçlerine ihbarda bulunarak hırsızların yakalanmasını istedik.

Bağ evi sahipleri özellikle Hurdacı kisvesi altında bazı kişiler hurda alınır ticareti adı altında bağlarda çok rahat gezmekte. Biz bu kişilerden şüpheleniyoruz. Ayrıca güvenlik güçlerinin bağ evleri güzergahında kontrollerini artırmalarını ve ilçe dışından gelen hurdacıları hurda alımlarının yasaklanmasını talep ediyoruz.

Emniyet güçleri Bağ-Bahçe sahiplerini özellikle hurda satışı adı altında ilçe dışından gelen şüpheli araç ve kişileri 155 Emniyet veya 156 Jandarmayı arayarak İhbarda bulunmaları gerektiğini önemle rica ediyoruz.

Editör: TE Bilisim