Tosya Kaymakamlığının himayesinde bu yıl 10. Kez kurulan iftar çadırına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.  Her gün ortalama 700-800 kişinin katıldığı ve bu sayının semt pazarı kurulan Pazartesi günleri 1000 kişiye yaklaştığı iftar çadırı, önemli bir sosyal dayanışma hizmeti görmeye devam ediyor. Tosyalılar, eş ve çocukları ile bu iftar şölenine büyük ilgi göstererek önemli bir sosyal kaynaşma örneği sergiliyorlar.  Fakir ve muhtaç insanlarla eşit şartlarda çocukları ile birlikte yan yana iftar çadırında yemek sırası bekleyen vatandaşların oluşturduğu manzara, İslam dininin dayanışma ve kardeşlik örneğini gözler önüne sergiliyor.

Haber:Sedat Ağacıkoğlu



Ülke genelinde çoğunlukla belediyeler veya sivil toplum örgütleri marifeti ile yürütülen iftar çadırı, eşine az rastlanır bir şekilde Tosya Müftülüğü ile Tosya Din Görevlileri Derneğinin işbirliği ile icra edilmektedir. Tosya Müftülüğüne bağlı çeşitli kademelerdeki din görevlileri her gün nöbet usulü ile bu çadırlarda gönüllülük esasına göre vatandaşlara hizmet ediyor. İftara gelen yüzlerce kişinin karnını doyurmadan orucunu açmayan din görevlileri, bu hizmeti ibadet şuuru içerisinde ifa ediyor.




Tosya Müftüsü Hikmet YAZICI ve Tosya Din Görevlileri Derneği ile dernek yönetim kurulu üyelerinin sevk ve idaresinde yürütülen iftar çadırına Tosya protokolüne mensup kurum amirleri ve aile fertleri, sivil toplum kurumu temsilcileri ve işadamları ile iftar ikramında bulunanların yakınları da iştirak ediyor

Editör: TE Bilisim