31 Mart 2024 Yerel seçimler öncesinde Tosya Belediye Başkanlığı için ilçedeki siyasi parti merkezlerinde hareketli günler yaşanırken siyasi kulislerde adı geçen aday adayları resmi başvurularını yaparak partilerinin seçim takvimine göre hazırlıklarını yapmaya başladılar.

İktidar ve muhalefet partisinde birçok isim sosyal medya hesaplarından aday adaylıklarını açıklarken bazı siyasiler açıklamayı son güne bırakmayı tercih ediyor.

 www.tosyahaberleri.com haber sitemizin siyasi kulislerden edindiği bilgiye göre 24 Kasım Cuma günü ilçede siyasi dengeleri değiştirecek adaylık açıklamaları olacak.

İsterseniz son 15 gün içinde ilçemizde siyasi partilerde yaşanan Tosya Belediye Başkanlığı aday adaylık sürecini ve yaşanan gelişmeleri bir hatırlayalım.

AK PARTİ

AK Parti Tosya ilçe teşkilatı Tosya Belediye Başkanlığı Aday adaylık sürecini en hareketli ve çoğunlukta yaşayan bir konumda oldu. Siyasi kulislerde yaklaşık 12 adayın ismi geçti ve anketlerde gündeme geldi. Her aday adayı başta Kastamonu İl merkezinde ve de sonrasında Ankara Genel merkezi ziyaret ederek adaylık için nabız ölçtü. Ziyaretlerinde olumlu sinyal alan aday adaylar resmi başvurularını yaparak temayül yoklamasını ve genel merkezin kararını beklemeye başladı. Bu adaylar içinde bazı aday adayları yaş bakımından geri çevrilirken bazı adaylarda siyesi tecrübeleri zayıf göründüğü için geri çevrildiği iddia edildi. Fakat parti teşkilatında son yaşanacak aday adaylık gelişmesi ve sürpriz bir adayın bir anda ön plana çıkması tüm dengeleri değiştireceğe benziyor.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ

MHP Tosya İlçe teşkilatı seçim çalışmalarında ve aday adaylık sürecinde sessiz ve derinden ilerliyor. Mevcut Belediye başkanı Volkan Kavaklıgil haber sitemize daha önce yaptığı adaylık süreci ile ilgili açıklamalarda Mart 2024 seçimlerine Parti genel merkezinin onay vermesi durumunda aday olduğunu deklare etmişti. MHP parti yönetiminde gerek sosyal medya hesaplarından gerekse basına yapılan açıklamalarda mevcut belediye başkanı Volkan Kavaklıgil’in yanında 2024 yerel seçimlere hazırlandıklarını açıkladılar. Fakat son günlerde geçmiş dönemlerde parti siyasetinde ve yönetiminde yer almış duayen siyasetçilerin yerel seçimlere bir önceki dönemlerde ilçe başkanlığı yapmış isimler üzerinden partililerin nabzını yokladığı iddia ediliyor. MHP Tosya seçmeninin önümüzdeki günlerde sürpriz aday adaylarının isminin gündeme gelmesi bakalım nasıl karşılanacak.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ

CHP Tosya ilçe teşkilatı İSE Mart 2024 belediye başkanlığı seçimlerine en iddialı hazırlanan teşkilat konumunda. Özellikle Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi parti yönetiminde yaşanan köklü değişiklik sonrasında göreve gelen İlçe Başkanı Tuğçe Kefeli yapmış olduğu başarılı seçim çalışması ile beklentilerinin üstünde başarı göstererek ilçede CHP’nin oy oranını artırdı. Yaşanan başarı sonrasında CHP ilçe teşkilatı aynı başarıyı yerel seçimlere taşıyarak Tosya Belediye Başkanlığını kazanmayı hedefliyor. Siyasi kulislerde İlçe Başkanı Tuğçe Kefelinin Belediye Başkanı adayı olmayacağı fakat ilçede tanınan ve sevilen bir sürpriz bir adayın isminin önümüzdeki günlerde açıklanacağı öğrenildi.

ŞEHREKÜSTÜ MUHTARI  HÜSEYİN YÖRÜK'DEN  İNANILMAZ REKOR ŞEHREKÜSTÜ MUHTARI HÜSEYİN YÖRÜK'DEN İNANILMAZ REKOR

YENİDEN REFAH PARTİ

Yeniden Refah Partisi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk defa Tosya seçmeninin karşısına Milletvekili adayı kendi öz evladı İbrahim Demir ile çıkarak İlçe bazında Türkiye rekoru kırıp oy patlaması yaşadı. İlk seçim sınavında ve yürüttüğü başarılı seçim çalışması ile gönülleri fetheden YRB Kastamonu il başkanı İbrahim Demir bu defa Tosya Belediyesini Yeniden Refah Partisi belediyecilik anlayışı ile tanıştırmak ve hizmet etmek için sürpriz bir aday ile seçime hazırlanıyor. Siyasi kulislerde 24 Kasım Cuma günü Yeniden Refah Partisi Tosya Belediye Başkanı adayının ismi Parti genel merkezi tarafından açıklanacağı iddia ediliyor.

İYİ PARTİ

İYİ Parti Tosya ilçe teşkilatı Mart 2024 seçimleri için en sessiz kalan bir teşkilat konumunda. Bugüne kadar ne ilçe başkanından nede ilçe yönetiminden seçimlerle ilgili ve adaylık süreci ile ilgili bir açıklama yapılmadı bir isim gündeme gelmedi. İddialara göre diğer partilerin adaylık açıklamaları sonrasında küskün olan siyasilerin İYİ Partiden aday olabilmek için müracaat edeceği iddia ediliyor.  

Editör: Sedat AĞACIKOĞLU