HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

 Kastamonu’nun Tosya İlçesinde bulunan Meslek Yüksek Okulu 2023-2024 Akademik yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. 10 Ekim 2023 tarihinde Yüksekokul Müdürü Doç.Dr.Alperen Kaymakcı başkanlığında toplanan kurul 2023-2024 eğitim-öğretim yılı akademik kurul toplantısını yaptı.

2010 yılında iki bölümle 45 öğrenciyle eğitime başlayan Tosya Meslek Yüksekokulu yıllar içinde bölüm ve öğrenci sayısını hızla artırarak 10 bölüm ve 1.500 öğrenciye kadar çıkmıştı.

Tosya Meslek Yüksek Okulu web sayfasında 13 bölüm üzerinden eğitim yapıldığı yayınlansada gerçekte 6 bölüm üzerinden eğitim verilmekte.

Devrez Üniversitesi hayali ile Tosyalı hayırseverlerin desteği ile 3.500 öğrenciye göre ek bina inşaatı tamamlanan okul fiziki kapasitesine ters oranda geriye giderek 500 öğrenci sayısına düştü.

2023-2024 KAYITLI ÖĞRENCİ SAYISI VE AÇIK OLAN BÖLÜM

MESLEK YÜKSEK OKULU SAYFASINDA YAZILI BÖLÜMLER

TOSYA UĞUR KURS BURSLULUK SINAVI BAŞVURU TOSYA UĞUR KURS BURSLULUK SINAVI BAŞVURU

ÖSYM’nin sınav yerleştirme sonuçlarını açıklamasıyla birlikte üniversitelere yerleşen öğrenci sayısı da belli oldu. İlçemizde eğitim veren Kastamonu Üniversitesi Tosya Meslek Yüksekokuluna 6 bölüm üzerinden 572 öğrenci yerleşti.

Tosya Meslek Yüksek Okulunda yeterli öğretim görevlisi bulunmadığından ÖSYM tarafından ayrılan 13 bölümün ne yazık ki 6 bölümü açıldı. Diğer bölümler öğretim görevlisi olmadığından kapandı.

Peki ilçede eğitim alanında yaşanan bu çaresizlik karşısında Tosya’da neler oluyor? Tosya bu kadar sahipsiz mi? Tosya’da yöneticiler ve seçimden seçime vatandaşın oyuna göz koyan siyasi parti temsilcileri neredesiniz? Tosya’da Eğitim alanında yaşanan bu soruna neden sessiz kalırsınız?

Tosya’da yaşanan bu soruna dikkat çekmek isteyen bir vatandaş, “Bilindiği üzere bin bir güçlükle ilçemize meslek yüksek okulu açıldı, emeği geçenlerden Allah razı olsun. Yıllar önce Devrez Üniversitesi hayali ile 2010 yılında eğitime başladı ve birçok mezun verdi. Sonraki yıllarda hedefinden uzaklaşan Meslek Yüksek Okulumuz 13 bölümden 6 bölüme 1.500 öğrenciden 500 öğrenciye kadar düştü. Kapanan bölümler bir öğretim görevlisinin atanmaması nedeni ile ne yazık ki açılmıyor. Bu durumu ilçe halkının takdirine sunuyorum. Siyasileri bu duruma bir çözüm bulmaya davet ediyorum. İnşallah yakın zamanda ilçe siyasilerimizden müjdeli bir haber bekleriz. İlçemizdeki ana muhalefet partisi CHP ilçe başkanımız Tuğçe hanım ve İYİ parti ilçe Başkanımız Mehmet Kaan Erdem’in bu konu üzerinde gerekli açıklamalarını dikkatle takip edeceğim.

Tosya’da yöneticileri, siyasi parti temsilcileri bu olaya dur diyebilmeli, siyasilerin seçimden seçime hatırladıkları yer olmaktan çıkartılmalıdır. Hiçbir parti gözetmeden sadece seçimlerde hatırlayan siyasileri de Tosya’da yaşana Meslek Yüksek Okulunun bu sorununu  yok saymamalıdır’’dedi.

Editör: TE Bilisim