HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Tosya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, pazar yerlerinde yüksek sesle satış yapan esnafı uyarıyor.

5957 sayılı 'Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'un yürürlüğe girmesiyle birlikte, pazar yerlerinde çevreyi rahatsız edecek şekilde yüksek sesle satış yapma yasağı başladı.

Tosya Belediye Zabıtası, yasa hükümlerinin etkin şekilde uygulanması amacıyla pazarcı esnafını uyarıyor.

PAZARDA SESSİZLİK DÖNEMİ BAŞLIYOR

Pazar alanlarında bağırışların ve gürültünün yüksek olmasıyla birlikte Esnaf, müşterilerin dikkatini çekmek adına sürekli olarak, "Gel ablacım gel!", "Seç beğen al!" ve "Seçmece mandalina, portakal, Tosya Elması! " gibi bağırışlar tarih oldu.

VOLKAN BAŞKAN TOSYANIN EN BÜYÜK SORUNUNA ÇÖZÜM ARIYOR VOLKAN BAŞKAN TOSYANIN EN BÜYÜK SORUNUNA ÇÖZÜM ARIYOR

Alınan karar ile birlikte bu şekilde bağıran pazar esnafı cezalandırılacak. Müşterilere slogan, mâni ya da şarkılar ile şiddetli şekilde bağıran esnafa 1.295 TL tutarında ceza kesilecek.

ZABITA UYARI ANONSU YAPIP, PAZARDA DEVRİYE ATIYOR

Tosya'da Sebze pazarında denetim yapan zabıta, günün belirli saatlerindeki anonslarla, esnafa 'Yüksek sesle satış yapmak yasaktır' uyarısı yapıyor. Esnafın insanları rahatsız edici şekilde bağırarak satış yapmasını engellemek için uyarı anonslarının yanı sıra tezgahlar arasında gezerek inceleme yapan zabıta, etiket ve fiyatlandırma, tezgâh sınırı, tartı ve ürün gramajı konularında kurallarına dikkat edilip edilmediği kontrol edildi.

Editör: Sedat AĞACIKOĞLU