Ali Çıkrıkçı sıralama atışlarında da puanını 636 ya çıkarıp milli takıma bir adım daha yaklaştı.
 
Bu yarışmadaki başarısından dolayı Ali Çıkrıkçı yıldız sporcu olmasına rağmen  Mayıs ayının son haftası yapılacak olan Türkiye Büyükler Yarışmasında yarışmaya hak kazandı.
 
32 İlden 257 sporcunu yarıştığı Türkiye Şampiyonasına  İlçemiz adına Tosya Gençlikspor ve İzcilik Kulübünden Klasik Yaylar Yıldız Erkeklerde Başaran Kalem,Klasik Yaylar Yıldız Kızlarda Dilara Sakkaoğlu,Tosya Belediyespor Kulübünden Uğur Karabudak yarışmaya katılan ve ilerisi için ümit veren sporcularımız oldular.
 İlçemiz takımlarının Gelibolu ile birlikte bu sporu yapan ikinci ilçe olması otoritelerin de dikkatini çekti.
 
Yaklaşık iki buçuk yıldır sessiz sedasız bu sporu yapan gençlerimiz bugüne kadar Klasik Yaylar Minik Erkeklerde  Sıralama Türkiye İkincisi,Makaralı Yaylar Süper Minik Erkeklerde Sıralama ve Eleme 1.si ve 2.si.Kahraman Bağatır Uluslararası Yarışmasında Genç Bayanlar 3.sü ,Takım Yarışmalarında ise 2 takım ikinciliği,iki takım üçüncülüğü alarak ilçemizin adını başarıyla duyurdular.
 
Antrenörleri Cüneyt Özil nezaretinde kısıtlı imkanlarla çalışımlarını sürdüren minik ve genç sporcularımız Tosya’dan biraz daha imkan ve ilgi görürlerse başarılarını daha da artırabileceklerini ifade ettiler.
 
Bugüne kadar sporcu ve sanatçı yetiştiremeyen  ilçemizin okçuluk sporunda Türkiye birincisi ,ikincisi çıkarması,milli takıma aday sporcu yetiştirmesi  büyük başarıdır.

 
Bu sporun desteklenmesi Tosya’nın adının ulusal yarışmalarda anılması,Tosya çocuğunun başarısı olacaktır.

www.tosyahaberleri.com Türkiye şampiyonasında dereceye giren sporcularımıza başarılar diler
 
Editör: TE Bilisim