Spor konusunda yazmak yıllarca Tosya Spora yıllarca hizmet veren ve destekleyen bir haber sitesi olarak bizimde hakkımız olduğunu düşünüyoruz.

 

Ama yaşananları görünce, Susmak yanlış olur dedik ve. Bizlerde cesurca yazıyoruz.

 Mesela geçtiğimiz aylarda BAL ligine çıkamayan Tosyaspor takımımız,

 

Oluşturulan yönetimi ve bütçesi ile Sevdik ya da sevmedik, Bir şekilde son maçta da olsa, Şampiyon olur ve yeniden BAL' a merhaba der umudu ve ümidi ile destekledik.

Bu takımı buralara yeniden getiren yönetimin her ne kadar sorumluluğu üstlense de taraftar ve ilçe desteği alamadığı sürece başarılı olamayacağını yazdık. Sonra bazı kesimlerde kıpırdanmalar başladı. Bilmem kim destek verecekmiş. İhsan Başkan bu işi nereye kadar götürecekmiş? Sporu ilçede İhsan Yılmaz’dan başka seven ve gönül veren yokmuş gibi bu işin sorumluluğunu da vebalinde bir kişinin üstüne yıktık. Sonrasında gelişmeleri yakından izlemeye gayret ettik.

Ama Bal ligine çıkmayı hedefleyen bu alanda maddi ve manevi yatırımlar yapan yönetimin ve teknik kadronun başarısızlığı sonrası yaşananlar karşısında susarsak, Şeytanlık etmiş oluruz.

Bizim işimiz hiç Şeytanlık olmadığına göre, Yazalım dedik.

Geçmiş dönemi bir hatırlayalım isterseniz birileri tarafından yapılan altyapı ve üstyapı çalışmaları ile Tosya Belediye spor ve yönetimi teknik kadroyu ve özellikle Nezir Hoca bir HİÇ uğruna feda etmek için her şey yapıldı sonunda da başarılı olundu. Süreci’n fitili o gün ateşlendi.

Sonrasında yeniden yapılanma adı altında kulis çalışması ile bir anda Tosya Belediye spor belli bir bedel ile Kastamonu spora devri gerçekleştirildi.

Düne kadar bütçem, Bal ligini kaldıramaz diyen eski yönetim ve devamı devirden gelen para ile önce borç ödedi sonra Tosyaspor A.Ş adı ile yeniden kuruldu. Hedef Bölgesel Amatör Lig oldu.

 

Neden hedef BAL ligi olarak düşünüldü diye Eski ve Yeni yönetime sormazlar mı? Yani, "Kel başa şimşir tarak..."

İDDİA - 1

2015-2016 sezonunda Kastamonu 1.Amatör ligde zayıf takımlara karşı mücadele eden Tosyaspor A.Ş yaptığı 21 futbolcu transferi ve başarı-başarısızlık çelişkisi nedir?

İDDİA – 2

Bal ligini taşıyamayan ve desteklemeyen bir ilçe için 1 yıl içinde neden Bal Ligi hedef olarak kamuoyuna gündem oluşturuldu?

İDDİA – 3

 Devşirme futbolcu transferi yapılarak altyapıya yeteri kadar destek verilmeden neden başarı beklendi?

İDDİA – 4

Tosyaspor A.Ş nin transferler hakkında kamuoyu bilgilendirilmedi.

İDDİA – 5

Kendi içinde kurumsallaşmasını tamamlayamayan bir kulüp neden aynı yıl içinde çeşitli branşlarda faaliyet göstermeye kalktı?

İDDİA – 6

Tosya Spor A.Ş adına açılan ve kulübe gelir getirmesi hedeflenen işyerlerinin durumu nedir?

 

Şimdi gözleri, körü topalı bırakıp, Perşembe akşamı Tosya Üç oluklarında yapılacak toplantıya çevrildi.

Hayırdır? Alınacak Radikal kararlar sonrasında Hedef yine BAL ligimi olacak? Kısırdöngü işte.

Birilerini bilmeyiz ama İddialar cevapsız kaldığı sürece Tosya’da sportif faaliyetlerde başarı gelmez.

Şimdi toplantı zamanı. Yazımızın başında ne dedik bizim işimiz "Şeytanlık" değil!..

 

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Editör: TE Bilisim