Çorum'un Kargı ilçesinde her yıl düzenlenen asırlık Kargı Panayırı’nın son etkinliği olan güreş müsabakaları binlerce güreş severi biraraya getirdi.
Kargı Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ve çayır alanında gerçekleştirilen ve 17 başpehlvanla birlikte toplam 200 güreşçinin katıldığı müsabakalara, Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Cumhuriyet Savcıları Engin Kapsal, Orhan Türidi, İlçe Emniyet Amiri Komiser Yard. Fatih Ertekin, İlçe Jandarma Komutanı Jan. Üst. Süleyman Erden, İl Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya , Osmancık Belediye Başkanı  Hamza Karataş, Ortaköy Belediye Başkanı Taner İspir, Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın, 22. Dönem Çorum Ak Parti Milletvekili Ali Yüksel Kavuştu, Ak Parti Çorum Milletvekili Adayları Ahmet Sami Ceylan, Bekir Horuz, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis üyeleri  ile binlerce izleyici katıldı.

BAŞPEHLİVAN  SALİH ERİNÇ
Sabahın erken saatlerinde başlayarak gün boyu devam eden güreş müsabakalarında merakla beklenen başpehlivanlığı bu yıl Kırkpınar’da ilk kez başpehlivanlık kazanan Salih Erinç kazandı.Başpehlivanlıkta Ünal Karaman ikinci, Ali Rıza Kaya üçüncü, Recep Kara ise dördüncü oldu.

TOSYALI İMAM İSMAİL BAŞALTI GÜREŞLERİ ŞAMPİYONU

Tosya müftüsü Basri Bektaş adına Kargı Panayırı güreşlerinden er meydanına çıkan İsmail Hoca yaptığı agrasif ve sert güreşle tüm rakiplerini yenerek başaltı Başpehlivanı oldu

PANAYIR AĞALIĞI 30 BİN LİRAYA ÇALIŞ’IN
Güreşler kadar çekişmeli geçen ağalık yarışına ise bu yıl talip çoktu. Kıyasıya geçen ağalık arttırması 30 bin liraya Nida Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Çalış’ın oldu. Faruk Çalış, panayır ağalığını 2014 yılı panayır ve güreş ağası Cafer Özsoy’dan devir  aldı.


















Editör: TE Bilisim