Tosya Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe müdürlüğü tarafından hazırlanan kutlama etkinlikleri çeşitli sportif programlar ile 1 haftaya boyunca devam edecek. Kutlama etkinliklerinin ilk günü  saat 14:00'da Kapalı spor salonunda başladı.

Etkinliğin ilk günündeki sportif yarışmalar da Okçular ve Futsal oyuncuları müsabakalarda karşı karşıya geldiler.Saat 14:00'da 3 kişiden oluşan Okçuluk yarışmasında Uğur Karabudak, Ali Çıkrıkçı ve Başaran Kalem oklarıyla hedefi 12'den vurmak için yarıştılar. Yarışma sonunda Başaran Kalem toplamda 436 puan olarak birinci olurken, Ali Çıkrıkçı 435 puan alarak 1 puan ile birinciliği kaybederek 2. oldu. Uğur Karabudak ise toplam da 411 puan alarak 3. oldu.

Okçuluk yarışmasının ardından, Futsal turnuvası başladı. Turnuvada Tosya Cumhuriyet Anadolu Lisesi - Tosya Anadolu Öğretmen Lisesi karşı karşıya geldi, nefes kesen bir mücadeleye sahne olan futsal maçını 5-4  Tosya Cumhuriyet Anadolu Lisesi kazandı. Futsal turnuvasının 2.tur karşılamasında ise Tosya Sağlık Meslek Lisesi & Tosya Anadolu Lisesi arasında oynandı. Okul öğrencilerininde yoğun tezahüratıyla futsal karşılaşmaları zevkli anlara sahne oldu. Karşılaşmayı 6-3 Tosya Anadolu Lisesi kazanarak, finalde Tosya Cumhuriyet Anadolu Lisesi ile oynamaya hak kazandı.

Futsal Turnuvası Final maçının favorisi Tosya Cumhuriyet Anadolu Lisesi 6-2 lik skordan maç vererek norma süre 7-7 berabere sona erdi. Yapılan Penaltı atışlarında Tosya Anadolu Lisesi 4-3 kazanarak Futsal Turnuvası Şampiyonu Oldu.




Amatör Spor Haftası Etkinlikleri kapsamında düzenlenen 1.gün programı Kapalı spor salonunda çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sonra erdi.

Etkinlikler Cuma günün kadar devam edecektir.

Editör: TE Bilisim