HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

  KASTAMONU (İHA) - Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Avcılık ve Atıcılık sporlarında gelen başarılar sonrası Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Tosya Trap Atış Poligonu müjdesi geldi.

Avcılık ve Atıcılık il Temsilciliğinin Tosya ilçesine alınması sonrasında ilçede kulüp ve sporcu sayısında önemli artış oldu. Şu an itibarı ile ilçede faaliyet gösteren kulüplere bağlı sporcular ile ferdi lisanslı sporcu sayısı 250’ye ulaşdı.Bu sporcuların kişisel gayretleri sonucu Türkiye Avcılık ve Atıcılık Federasyonunun faaliyet programı çerçevesinde düzenlemiş olduğu 2010-2016 yılları arasında 19 müsabakada toplam 5 Türkiye şampiyonluğu,6 Türkiye İkinciliği,9 Türkiye Üçüncülüğü,7 Türkiye dördüncülüğü kazandı. Takım olaraktan 1 Türkiye Üçüncülüğü,1 Türkiye dördüncülüğü kazandı.

Avcılık ve Atıcılık Federasyonuna bağlı Tosya’daki sporcuların başarıları ve talepler sonrasında Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkililerinden aldığımız bilgilere göre Tosya Trap Atış Poligonunun yer tespiti yapılarak Projesi bakanlık tarafından onaylanarak yapım ve ihale aşamasına geldi.

İlçenin Açıkavak mevkiinde yüzölçümü 32.968 m2 arazi üzerine yapılacak olan Tosya Trap Atış Poligonu için Bakanlık yetkilileri tarafında Kastamonu Gençlik Spor il müdürlüğüne gerekli bilgilendirmeler yapıldı.


Editör: TE Bilisim