HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA)- 2017-2018 sezonunda Kastamonu Amatör kümede mücadele edecek olan Tosya Spor kulübü futbolcuları yaşadıkları maddi sıkıntılara bu defa antrenman yaptıkları futbol sahasındaki ışıkların yetersizliğinden dolayı karanlıkta yapılan antrenman sonrası yaşanan sakatlıklar eklendi.

Geçtiğimiz yıllarda Kastamonu’yu Bölgesel Amatör Lig (BAL) liginde başarı ile temsil eden Tosya Spor yaptığı Olağanüstü Genel Kurul ile Kastamonu 1967 ile birleşmenin sonrasında yeniden yapılanarak tekrar Kastamonu Amatör ligde mücadele etmeye hazırlanıyor. Tosya Spor U17 ve 2.Amatör kümede yapacağı maçlara haftada yaptığı 3 antrenman ile hazırlıklarına devam ediyor. U-17 futbolcuları Tosya Gençlik Spor Müdürlüğü bünyesinde yer alan Sentetik Futbol Spor kompleksi sahasında yetersiz ışıklandırmanın olduğu bir ortamda antrenman yapmaya devam ediyorlar

‘’ YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYORUZ’’

Tosya Spor U-17 futbol takımı kaptanı Emre Tavla yapılan antrenman sonrası yaptığı açıklamada ‘’ Tosya Spor U-17 futbol takımı bünyesinde 45 sporcu arkadaşımız ile 2.Amatör küme maçlarına haftada 3 antrenman yaparak hazırlanıyoruz. Tosya Spor antrenörleri Cengiz Kasap ve Yunus Can hocalarımız sağ olsunlar bizleri yalnız bırakmıyorlar. Fakat gördüğünüz gibi antrenman yaptığımız bu sentetik sahanın zemini çok kötü. Sahanın Işıklandırması ise o kadar zayıf ki maç sırasında birbirimiz göremiyoruz. Bu da sakatlanmalara neden oluyor. Yetkililerden tek ricamız bu sahanın ışıklandırılmasında bizlere yardımcı ve destek olmaları. Biz Tosya ilçesinde Futbolun eski günlere tekrar dönmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Yetkililerinde bizleri bu konuda desteklemelerini kendilerinden arz ediyoruz’ ’dedi.

‘’ KARANLIKTA GOL YEDİĞİM İÇİN DERDİMİ KİMSEYE ANLATAMIYORUM ‘’

Tosya Spor kalecisi Buğra Arslan ışıklandırmanın az olduğundan dert yanarak ‘’ Yaptığımız antrenman maçlarında kale direklerinin bulunduğu yerlerde ışıklandırma çok zayıf oluyor. Tabi arkadaşlarımız kaleye şut attıklarında bazen karanlıktan topu göremiyoruz ve yenilmeyecek golleri kalemizde görüyoruz. Antrenman hocalarımız yediğimizi bu hatalı gol yüzünden bizlere kızıyorlar. Ama ne yapalım görmediğimiz topu nasıl tutalım ki. Yetkililer bu ışıklandırmaya bir çare bulsunlar ki bizlerde boşuna fırça yemeyelim’ ’dedi.

Tosya Spor U-17 futbol takımı yaklaşık 2 saat süren karanlıkta yapılan antrenman ve maç sonrası bir sakatlık olmadan soyunma odalarına giderek bir sonraki antrenmana daha aydınlık ve umut dolu şekilde gittiler.

   (SDA-

Editör: TE Bilisim