23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için düzenlenen Tosya Pirinç Kupası’nı Altınordu Spor kazandı. İlk gün maçlarında B grubunu Sivasspor (10-0), Göztepe’yi (7-0) ve Kastamonu Anadoluspor’u (4-0) yenerek lider bitiren Ege takımı Altınorduspor kupanın sahibi oldu.

Çeyrek Final maçında Tosya İdmanyurdu ile karşılaşan ekibimiz rakibini 11-0 yenerek yarı finale yükseldi. Karşılaşmada gollerimizi 6, 13, 15 ve 18’de Berkay İşcan, 12 ve 14’te Haydar Karataş, 2 ve 32’de Miraç Şimşek, 39’da Efe Eriş, 33’te Dorukhan Dülger ve 17.dakikada Hüseyin Maldar kaydetti.

Altınorduspor yarı finalde ise Kasımpaşa’yı 5-1 yenerek adını finale yazdırmayı başardı. Kasımpaşa maçında Altınorduspor'un gollerini 6 ve 21.dakikalarda Berkay İşcan, 2’de Beytullah Kabadayı, 17’de Efe Eriş ve 30.dakikada Kadir Gürçocuk attı.

Final maçında Göztepe’yi 5-0 yenen Altınordu Spor Tosya Pirinç Kupası’nı almayı başardı. Kupayı getiren golleri 3 ve 10.dakikalarda Hüseyin Maldar, 13 ve 27’de Berkay İşcan ve 31.dakikada Kadir Gürçocuk kaydetti.

Tosya Pirinç Kupasında Takım sıralaması aşağıdaki şekilde oluştu

1. ALTINORDU
2. GÖZTEPE
3. KASIMPAŞA
4. TRABZONSPOR
5. OSMANLISPOR
6. SİVASSPOR
7. ANADOLUSPOR
8. TOSYA İDMANYURDU SK

Analiz: Tosya ilçesinde ilk defa gerçekleştirilen Pirinç kupasına kulüplerin U-11 takımlarını oluşturan ve oyuncu ile Teknik kadrodan 180 sporcu katıldı.Tosya İdmanyurdu Spor tarafından başarılı bir şekilde organize edilen turnuvada güzelliklerin yanında aksaklıklarda meydana geldi.Türkiye'nin köklü kulüplerinin başarılı bir şekilde misafir edildiği turnuva sonrasında misafir takımlar ilçemizden mutlu bir şekilde önümüzdeki sene tekrar buluşmak üzere ayrıldılar.

Rekabetin ve çekişmenin kıran kırana geçtiği maçlarda küçük sporcular kimi zaman sertliğede başvurdu. Maç esnasında sertliklerin ve sakatlıkların yaşandığı o anlarda stadyumda sağlık görevlilerrinin olmaması misafir takım yöneticilerinin serzenişine neden oldu. Küçük futbolcular kimi zaman sakatlık anında hüngür hüngür ağlayarak acı içinde kıvrandılar. Sakatlanan oyunculara takım antrenörleri müdahale etmek zorunda kaldı.

Yapılan bu eleştiri başarılı bir şekilde gerçekleştirilen Pirinç Kupası turnuvasına gölge düşürmek olarak asla düşünülmemelidir.Basın olarak yaşanan bu aksaklığı göz ardı etmememiz gerekti düşüncesindeyiz.

Birincisi düzenlenen Tosya Pirinç Kupası Turnuvasına emeği geçen başta İlçe Kaymakamı Deniz Pişkin'e İlçe Belediye Başkanı Kazım Şahin'e,Tosya Gençlik Spor Müdürü İsmail Keskin'e vede Tosya İdmanyurdu Spor Kulübü yöneticileri, iki gün boyunca emek veren antrenörler( İbrahim Karacam, Serkan Ertaç, Selim Önen, Aydın Yerli, Buğra Ataeri, Erol Güççük,Muharrem Gökırmak, Kutay Gönülal emekleri ve katkılarından dolayı www.tosyahaberleri.com haber sitesi olarak teşekkür ederiz. 

Editör: TE Bilisim