Haber : Sedat Ağacıkoğlu

Maçı kimin kazanacağına dair bir tahmin veya bir skor paylaşmak Tosya Belediye spor - Kastamonu spor mücadelesinde bu hafta mümkün olmaz. Fakat hoca durumu, uygulanan taktikler, oyuncu durumları vs. gibi unsurlara baktığımızda ve Tosya Belediye sporun kendi sahası ve taraftarı önünde oynayacağını düşünürsek mutlak favori Tosya Belediye spor.

Puan durumuna baktığımız zaman Tosya Belediye spor bu hafta evinde misafir edeceği Kastamonu sporun 5 puan önünde ve ligin ilk yarısında deplasmanda aldığı galibiyetin rahatlığı ile maça çıkacak. Kastamonu Spor ligin ilk yarısında yaşadığı sıkıntılı dönemi atlatarak bugüne kadar oynadığı başarılı maçlarla Tosya Belediye spor ile arasında ki puan farkını kapatarak büyük bir moralle maça çıkacak.


 

İsterseniz öncelikle her iki takımı istatistik yönden inceleyelim.

TOSYA BELEDİYE SPOR:

Tosya Belediye spor BAL ligine fırtına gibi başlayarak ilk 3 haftada aldığı galibiyetlerle bir anda gurubun iddialı takımı durumuna geldi. İlk 5 haftada 3 galibiyet 2 beraberlik alan Tosya Belediye spor ligin 6.haftasında evinde oynadığı ve haksız bir şekilde kaybettiği Sincan Belediye spor maçı ile sıkıntılı haftalara başladı. Ligin 7.haftasında deplasmanda karşılaştığı MKE Kırıkkale spor karşısında iyi mücadele eden Tosya Belediye spor olaylı maçım sonunda 1 puan almayı başardı. Ligin 8.haftasında evinde oynayacağı Çorum spor maçı ile yeniden çıkış yakalamayı hesaplayan Tosya Belediye spor ummadığı bir şok yenilgi ile adeta ilçede bir deprem etkisi yarattı. Maç sonunda çeşitli olayların yaşandığı dakikalar sonrasında Tosya Belediye spor kaybettiği 3 puan sonrasında hocası Nezir Öztürk’ün istifası ile takım hocasız kaldı. Tosya Belediye spor yönetimi acil olarak toplanıp takımın başına kaptan Bülent’i getirdi. Kaptan Bülent yönetiminde ligin 9.ve 10 haftalarında deplasmanda oynadığı 2 maçı da kaybeden Tosya Belediye spor ligin ilk yarısının oynandığı son haftada evinde oynadığı Safranbolu sporu farklı yenerek ilk yarıyı tamamladı. Tosya Belediye spor ligin ilk yarısında evinde oynadığı 6 maçta 2 Galibiyet,2 Mağlubiyet be 2 beraberlik sonucu ile adeta iç saha maçlarında başarısız bir istikrar çizdi. İç saha maçlarında 15 gol atarken kalesinde 8 gol gördü.

Tosya Belediye spor deplasmanda oynadığı maçlarda 2 galibiyet,2 yenilgi ve 3 beraberlik aldı. Deplasmanda rakip filelere 14 gol atan Tosya Belediye spor kalesinde 14 gol gördü.

Ligin 2.yarısına yeni bir hoca ile anlaşarak giren Tosya Belediye spor evinde oynadığı Nevşehir spor maçından yenilgi ile ayrıldı. Ligin 15.haftasında İskilip Belediye spor deplasmanına giden Tosya Belediye spor rakibini son dakikada attığı golle 3-2 yenerek hem moral hem de altın değerinde 3 puan kazandı.

  

 

 

KASTAMONU SPOR :

Kastamonu spor 3 ligden düşerek BAL ligine sıkıntılı bir başlangıç yaptı. Ligin ilk maçına lisansları yetiştiremeyen Kastamonu spor evinde karşılaşacağı Kırıkkale spor maçına çıkmayarak -3 puanla lige başladı. İlk 4 haftada 3 mağlubiyet 1 beraberlik alan Kastamonu spor 5.haftada zayıf rakibi Safranbolu sporu farklı yenerek rahat bir nefes aldı. Ligin ilk yarısında maddi sıkıntılar yaşayan ve çoğu zaman oyuncuların takımdan ayrılması stresi ile maçlara çıkan Kastamonu spor yaşadığı sıkıntılı dönemlere rağmen onur mücadelesi yaparak bu günlere geldi. Tosya Belediye sporun yaşadığı çalkantılı haftalarda galibiyetler alarak rakibi ile arasında ki 12 puan farkını 5 puana indirmeyi başardı.

Kastamonu spor bu hafta oynayacağı Tosya Belediye spor deplasmanından alacağı 3 puan ile hem rakibinin direncini kırmayı hem de aradaki puan farkını 2 ye indirmeyi hedefliyor. Ligin ilk yarısında içerde oynadığı maçlarda 2 galibiyet,2 mağlubiyet ve 3 beraberlik alan Kastamonu spor deplasmanda 3 Beraberlik,2 mağlubiyet ve 1 galibiyet aldı.

 

 

Son söz olarak maçla alakalı net bir fikir belirtmek çok güç olsa da. Tosya Belediye spor Pazar günü karşılaşacağı Kastamonu spor önünde mutlak favori.
Yeni transferleri ve taraftar desteği ile Tosya Belediye spor maçtan 3 puanla ve farklı galibiyetle ayrılmanın hesaplarını yapıyor. Defansta ve Orta sahada rakibine göre daha güçlü olan Tosya Belediye spor forvette Murat’ın gününde olması ile adeta rakibine gol olup yağacak. Kaleci Bayram’ın kırmızı kart cezası nedeni ile yokluğunu hissedecek olan Tosya Belediye spor Yedek kaleci Ümit’in öz güveni ile kaleyi Kastamonu spor forvetlerine kapatacaktır.

 

Kastamonu spor Yeni yönetim ve teknik kadro ile yapılan transferlerle Tosya Belediye spor karşısında tecrübesi ile 3 puan almayı hedefliyor. Maça taraftarların yanı sıra il ve ilçe protokolünün yoğun ilgi gösterileceği beklenirken maçta geniş güvenlik önlemleri alınması beklenmekte.

Tosya Belediye spor taraftarlarının hafta sonu oynanacak maça bu güne kadar görülmemiş bir şekilde ilgi göstereceği ve maç öncesi ve maç sonrası Tosya Belediye sporu destekleyici etkinlikler düzenleneceği ve bu yönde hazırlıkların yapıldığı söylendi. Taraftarlar bu maçtan 3 puan almaktan başka bir şeyin akıllarından geçmediğini 90 dakika boyunca takımı destekleyeceklerini galibiyetten başka bir yol olmadığını söyleyerek adeta maç öncesi dikkat çekici mesajlar verdiler.

Her iki takımın da aksayan yönleri ve başarılı oldukları yönler hemen hemen aynı. Şansı da yanına alan ekip sahadan 3 puan ile ayrılacaktır.

Editör: TE Bilisim