2011-2012 Kastamonu Amatör futbol ligi U 13 kategorisindeki temsilcimiz Tosya Gençlik Spor, Çarşamba günü lig ikincisi olarak gittiği Taşköprü deplasmanından, Kendi saha ve seyircisi önünde Lider Taşköprü Sporu 3-0 gibi net bir skorla yenerek bir hafta aradan sonra Liderliği geri aldı.

Lider Tosya Gençlik Spor u 13 takımı Çarşamba günü müsabaka saatinden 3 saat önce Taşköprüye ulaştı. Sağanak yağış altında müsabaka öncesi ısınma çalışmalarına çıkan her iki takımda müsabakaya as onbirleri ile çıktı. Temsilcimiz Tosya Gençlik Spor Müsabakaya  şu on bir ile çıktı:

Kalede Yunus Emre, Geri dörtlüde Şadan, Emre, Oktay, İlker, Orta sahada Yusuf, Engin, Berkay, Deniz Alp, İleri ikilide de Şenol ve Aydın .

Ligde Oynadığı 12 müsabakada 9 galibiyet 2 beraberlik ile namağlup olarak 2.liğini sürdüren temsilcimiz Tosya Gençlik Spor ile, oynadığı 12 müsabakadan 9 galibiyet 1 malubiyet ve 1 beraberlik ile Lider durumda bulunan Taşköprü Spor U 13 takımlarının Taşköprü sahasında karşı karşıya geldi.

Müsabakaya Santra atışı ile başlayan Tosya Gençlik Spor müsabakanın 45.saniyesinde Engin ile golü buldu. Yoğun yağmur altında başlayan müsabakaya 1-0 önde başlayan temsilcimiz bu dakikadan sonra oyunun kontrolünü tamamen ele geçirdi.

Dakikalar 10 u gösterdiğinde Berkay’ı orta alandan rakip defans arasından Şenol’la buluşturduğu topu, Şenol kaleci ile karşı karşıya kaldı. Son derce müsait pozisyonda topu kalecinin zerine vuran Şenol yüzde yüzlük gol pozisyonunu kaçırdı.

15.dakikada Organize gelişen Tosya Gençlik Spor atağında Engin’in yine defasın arasına bıraktığı topu Aydın ile buluşturdu. Bir pozisyon Önce Şenol’un kaçırdığı pozisyonun aynısını bu kez de Aydın kaçırınca Tosya Gençlik Spor bir gol den daha oldu.

22.dakikada kaleci Yunus Emre’nin sağ kanatta Yusuf ile başlattığı atağı son çizgiye kadar sürdürdü. Bu oyuncunun penaltı noktasına çıkardığı topa gelişine sert vuran Berkay takımını 2-0 öne geçirdi.

Taşköprü sporun skoru değiştirme çabaları sonuç vermeyince ilk yarı 2-0 Tosya Gençlik Spor takımının üstünlüğü ile sona erdi.

Müsabakanın ikinci yarısına daha hırslı başlayan taraf ev sahibi Taşköprü spor oldu. Farkı azaltma çabalarına rağmen Tosya Gençlik Spor savunmasının gününde olması ev sahibine gol izni vermedi.

40.dakikadan sonra kontrol tekrar Tosya Gençlik Spor takımına geçti.Bu dakikada sakatlanan Şenol’un yerine Ergün girdi.orta sahadan kanatlara atılan bir topla ceza sahası çizgisi önünde buluşan Ergün düzgün bir çalımla stoperi geçerek kalecinin sağ tarafından yaptığı plase bir vuruşla takımını 3-0 öne geçirdi.

43.dakikada Deniz alp’in orta sahanın solundan aldığı topu ceza sahasının sağ tarafına kadar çalımlarla ilerlemesiyle gelişen Tosya Gençlik spor atağında yine son vuruşu bu oyuncunun yaptığı atağı kaleci kornere çelerek önledi.

Müsabakanın 45.dakikasında Deniz Alp&Furkan değişikliği gerçekleşti. Müsabakanın 50.dakikasında Engin’in Ceza sahasının solundan içeri girerken rakiple girdiği mücadelede kendini yere bırakmasının ardından Hakem tarafından sarı kart ile cezalandırıldı.

48.dakikada Engin&Abdulkerim değişikliği gerçekleşti.

Müsabakada başka gol olmayınca sahadan 3-0 galip ayrılan taraf Tosya Gençlik Spor oldu.

Bu sonuçla Liderliği geçtiğimiz hafta Mavi yıldız spor ile 0-0 berabere kalarak Taşköprü spora kaptıran Temsilcimiz Liderlik koltuğunu tekrar geri alarak ligde son haftaya girerken çok büyük avantaj elde etti.

Ligde Oynadığı müsabakalarda yenilgi yüzü görmeyen temsilcimiz ligin en az gol yiyen ekibi konumunda yer aldı.

Cumartesi günü oynanacak olan Tosya Gençlik Spor-Yol spor müsabakasının ardından Şampiyon belli olacak.

 

U 13 LİGİ PUAN DURUMU

SIRA

TAKIMLAR

O

G

B

M

A

Y

P

AV

1

TOSYA GENÇLİK SPOR

13

10

3

0

28

3

33

25

2

MAVİ YILDIZ GSK

13

10

2

1

34

5

32

29

3

TAŞKÖPRÜSPOR

13

10

1

2

38

13

31

25

4

İNEBOLUSPOR

13

7

0

6

22

13

21

9

5

YOLSPOR

13

7

0

6

27

30

21

-3

6

KASTAMONUSPOR

9

0

0

9

0

27

0

-27

7

S.H.Ç.E.K.

9

0

0

9

0

27

0

-27

8

ORMANSPOR

9

0

0

9

0

27

0

-27

Editör: TE Bilisim