Maç öncesi her iki takımda da sakat ve cezalı oyuncular vardı. Tosya Spor A.Ş.'de sakatlığı bulunan Adem ve Ümit'in yanısıra cezalı olan Serkan Ertaş ve Güner, Tosya İzcilik GS ise sahaya cezalı Murat'tan yoksun çıktı. 

Gruplarını lider tamamlayarak Play-Off grubuna kalan her iki temsilcimiz dörtlü grupta ilk üçe girerek 1. Amatör Kümeye yükselme mücadelesi veriyor. Rakipler Küre Belediye Bakırspor ve Cide Spor takımlarının da yer aldığı yükselme grubunda her iki takımımızda futbol kamuoyu tarafından favori olarak gösteriliyor.



Maça istekli başlayan her iki takımızda, galibiyet için sahadaydı. Maçın 4. dakikasında Tosya İzcilik GS atağında Tosya Spor A.Ş. ceza sahası üstünde yapılan faulde topun başında Gani vardı ve jeneriklik bir serbest vuruş golüyle henüz maçın başında takımını öne geçirdi.(1-0)

Golün etkisini çabuk atlatan Tosya Spor'da kazanılan köşe atışında, dahiyane bir korner organizasyonu ile Kayhan'ın kafa golüyle maçta eşitliği sağladı. (1-1) Beraberlik golünden sonra üstünlüğü ele alan Tosya Spor ardı ardına geliştirdiği ataklarla golü arayan taraftı. Final paslarında ve gol vuruşlarında etkili olamayan Tosya Spor üstünlük sayısını bulamadı ve ilk yarı 1-1 sona erdi.

İkinci yarıya hızlı ve istekli başlayan Tosya Spor takımı aradığı üstünlük sayısını Serhat'la buldu(2-1) ve hem skor hem de oyun olarak sahada ki üstünlüğünü devam ettirdi. Tosya İzcilik GS oyundaki temposunu kaybetti ve hücuma çıkışlarda etkisiz kaldı.

Baskıyı artırdığı sırada hızlı gelişen Tosya Spor atağında Kayhan yaklaşık 30 metreden harika bir aşırtma vuruşla maçta farkı ikiye çıkardı.(3-1) Golden sonra iyice rahatlayan Tosya Spor da Talha'nın ceza sahası içinde düşürülmesiyle kazanılan penaltı atışında Selçuk Kara Penanka Stili diye tabir edilen vuruşla topu ağlarla buluşturarak maçın skorunu tayin ederek, Karşılaşmayı Tosya Spor A.Ş. 4-1 Kazanarak kendi evinde yükselme grubu ilk maçında 3 puanın sahibi oldu. - Alaattin KEŞOĞLU







Editör: TE Bilisim