Son yıllarda Tosya'da sporda yaşanan talihsiz olaylar ve gelişmeler adeta gençliğin sportif faaliyetlerden el çekmesine neden oldu. Özellikle Tosya Belediye spor ‘un lağvedilerek Kastamonu 1966 spora devredilmesi ile birlikte ilçede sportif faaliyetler neredeyse bitme noktasına geldi.

 

Yaşanan olumsuz gelişmeler sonrasında spora gönül vermiş bir kaç sporseverin katkıları ile önce Tosya Spor A.Ş kuruldu ve sonrasında 2.bir kulüp Tosya Gençlik spor faaliyete geçti. Özellikle özverili çalışmaları tanınan İhsan Yılmaz başkanlığında ki Tosya Spor kısa sürede yasal sürecini tamamlayarak ve transferlerini yaparak 2014-2015 Kastamonu 2.Amatör lig maçlarına katıldı.Tosya Gençlik spor ise herhangi bir maddi ve manevi destek olmaksızın birkaç idarecinin gayretli çalışmaları sonucunda onlarda Kastamonu 2.Amatör lige katıldı. Oynanan grup maçlarını lider olarak tamamlayan her iki takım Play Off maçları sonucunda Tosya Gençlik spor ve Tosya spor Kastamonu 1.Amatör lige çıkmaya hak kazandı.

  Kastamonu 1.Amatör lige çıkmaya hak kazanan Tosya Gençlik spor'da şok gelişme yaşandı. Edinilen bilgilere göre Kulüp içinde yaşanan maddi ve manevi sıkıntılar sonrasında yöneticilerin bir araya gelerek yaptıkları toplantı sonrasında Tosya Gençlik spor ‘un 1.Amatör ligdeki sportif faaliyetlere katılmayacağı yönünde karar alındı. Alınan bu karar sonrası Tosya Gençlik spor takımının lisanslı oyuncularının Tosya Spor takımı bünyesinde lisanlarının çıkarılacağı iddia edildi.

 Bu yaşanan gelişmeler sonrasında her iki takım başkan ve basın sözcülerinin kısa zamanda bir açıklama yapması bekleniyor. Sporseverler ilçede yaşanan bu gelişmeler sonrasında resmiyette olmasa da gayri resmi olarak gerçekleşen bu birleşmenin Tosya'da sportif faaliyetlerde özellikle futbolda başarıya daha büyük katkı sağlanacağı yönünde görüş bildirdiler.

Editör: TE Bilisim