SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA)- KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesinde son günlerde İl şampiyonası sonrası gelen başarıların ardından ilçede güreş sporunun sorunları gündeme geldi.

Geçtiğimiz hafta Kastamonu’da yapılan Serbest Gençler A – B Güreş İl Birinciliği müsabakalarında Tosya Anadolu İmam Hatip Lisesi, Tosya Fen Lisesi ve Tosya Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencilerinin başarıları ilçede gözleri güreş sporuna çevirdi. Başarılı sporcuların madalyalarla ilçeye dönmesi sonrasında Tosya İHA ve TRT muhabirleri güreşçilerin antrenman yaptığı Kapalı Spor salonunu ziyaret ederek çalışmaları yerinde izledi.

Çok zor şartlarda güreş sporu yapmaya çalışan genç güreşçiler ilgisizlikten dert yandılar. Özellikle spor salonunda antrenman yapacak malzemenin eksikliğinden dert yandılar. Ayrıca haftada iki akşam antrenman yapmak için kapalı spor salonuna geldiklerini fakat araç olmadığı için çoğu zaman yürüyerek geldiklerini ifade ettiler. Gelişte bir şekilde sıkıntı yaşamadıklarını fakat antrenman sonrası terli terli yürüyerek geri dönmelerinin kendilerine çok sıkıntı verdiğini söylediler.

Güreşçiler adına söz alan Selami Çiftsürenoğlu özellikle Sayın Kaymakamımız Deniz Pişkin ve Belediye Başkanımıza seslenmek istiyorum diyerek şu açıklamalarda bulundu’’ Bizler burada ata sporumuzu yaşatmak için mücadele ediyoruz. Tosya’da güreş sporunun belli bir noktalara getirmek istiyoruz. Sokaklardan ve de kötü alışkanlardan kurtularak biz buraya geldik. Kendi imkânlarımızla malzeme alıp çalışma yapıyoruz. Belediye başkanımız bizlere haftada iki gün gelip gitmemiz için bir araç tahsis etse ve de kaymakamımızda tek bir şey istiyoruz o da çalışmalarımız için malzeme konusunda bizlere destek verse bizler güreşte daha çok başarı ve madalyaları ilçemize getiririz’ ’dedi.









Editör: TE Bilisim