SEDAT AĞACIKOĞLU
KASTAMONU(İHA) –

Bölgesel Amatör lig 6.grupun iddialı takımlarından Tosya Belediye sporun yaşadığı sıkıntılı dönemin ardından yaklaşık 3 hafta önce Teknik Direktör Nezir Öztürk ile anlaşarak yollarını ayırmış idi. Nezir Öztürk’ten boşalan Teknik Direktörlük görevine İsmail Yalçın getirildi.

 Tosya Belediye sporun yeni Teknik Direktörü İsmail Yalçın İHA muhabirine yaptığı açıklamada şöyle konuştu; “ Ben 1970 Amasya Merzifon doğumluyum. Profesyonel kariyerime Süper ligde,1.ve 2 Ligde antrenör yardımcılığı yaparak başladım. Geçen yıl Kocaelispor da BAL Liginde antrenörlük yaptım. Aynı zamanda Fenerbahçe Antrenörü Ersun Yanal’ın ekibinde yer alarak bireysel performans antrenörlüğü yaptım. Halen aktif olarak antrenörlüğe devam ediyorum.

Tosya Belediye sporu şu anki performansına bakarak değerlendirme yaparsak ligin ikinci yarısında yapacağımız ilk üç maç ve özellikle kendi sahamızda ve Kastamonu spor ile yapacağımız maçı kazanarak bu ligde bu yıl kalacağımızı garantilemek bizim birinci hedefimiz.

Bizim ikinci hedefimiz playof kovalamak Üçüncü hedefimiz ise mevcut kadroyla playoff’tan başarı ile çıkmak.

Ligin ikinci yarısı başlamadan önce kamp dönemine kadar yapılacak olan transferlerin tamamlanmış olması gerekir. Biz transferleri rakiplerimizin durumuna göre değil kendi bütçemize ve oyun yapımıza göre yapacağız. Kafamızdaki oyuncular belli. Bu oyuncular bizim oyun mantalitemize kafa yapımıza ve bütçemize uygun oyunculardan oluşacak. Şu an yaptığımız görüşmeler var. Sayı olaraktan şu anda 4-5 oyuncu ile görüşüyoruz. Ara dönemde yapılan transferlerde aranılan özellik transfer olacak olan oyuncunun kulübüyle anlaşaraktan ayrılmış olması gerekir. Gerektiğinde oyuncu kulübünden ayrılmada sorun yaşadığında bizde devreye girebiliriz.

İkinci dönem başlamadan önce aramızdan ayrılacak oyuncu arkadaşlarımız olacak teknik ekip ve yönetim bu konuyu kendi içimizde değerlendireceğiz. En ince ayrıntısına kadar değerlendirip yönetimle beraber kimseyi kırmadan onlara müsaade edeceğiz. Bu yaşanan gelişmelerde onların da futbol hayatını olumsuz şekilde etkileyecek olaylar yaşanmadan futbolcu kardeşlerimize de kolaylık sağlayacağız.

Benden önceki antrenör arkadaşlarımızın oyun anlayışları farklı olabilir. Bunları şimdiden şöyle ve ya böyle diyerekten değerlendirmek hoş olmaz.

Tosya Belediye spor yönetimi geçmiş dönemdeki teknik ekibe karşı bugüne kadar muhteşem bir duruşu olmuş her türlü desteği vermiş fakat gelişmeler sonucunda bu duruma gelinmiş. Ben hepsine verdikleri emekten dolayı teşekkür ederim. Onlarda ellerinden geldiği kadar ve isteyerek başarılı olmaya çalışmışlardır birilerini karalayaraktan bir yerlere varmayı hesaplayan bir kişi değilim. Onlara emeklerinden ve özverilerinden dolayı teşekkür ediyorum.



 Daha önce yapılanlar beni ilgilendirmez. Eski teknik ekibin oyun anlayışı ve taktiksel anlayışı farklı olabilir. Ben koşan mücadele eden 90 dakika sonunda sahada diri kalabilen bir oyun mantalitem olacak. Maç sonunda kazanan bir takım oluşturacağız.

 Yönetimle anlaşmamız onların bana bakış açısı benim de yönetime karşı bakış açıma göre inşallah uzun süreli olacaktır.

Ben Tosya’ya bir şeyler katmak ve buradan bir şeyler öğrenmek amacıyla geldim. İnşallah başarılı oluruz. Allah utandırmasın her iki tarafa da hayırlı uğurlu olsun. Elimiz değil gövdemizi taşın altına koyacağız ve bir bütün olursak başarı mutlaka gelecek.



Benden önce bu takıma çok şeyler kazandıran Nezir Hoca’yı tanımıyorum fakat emeklerinden dolayı kendisine teşekkür ederim. Tanışmak isterim bizim herkese kapımız açık. Biz buraya birilerini karşımız almak anlamında gelmedik. Burada gelecek başarı Tosya içindir, X kişinin başarısı değildir. Bu olaya egoyla yaklaşmamak gerekir. Başarılı olacağıma inanmasa idim zaten gelmezdim. Kendi ekibimi kendim kuracağım. Ayrıca Tosya’dan Serkan arkadaşımız da teknik ekibimizin içeresinde olacaktır.  

Birlikten güç doğar. Eski teknik kadroda bulunan arkadaşlarla da çalışmak isterim. Bireysel olarak takımdan şu an hiçbir oyuncuyu tanımıyorum. Fakat önümüzdeki kamp döneminde hem mevcut oyuncularımızla ve yeni transfer edeceğimiz oyuncu arkadaşlarımızla iyi bir kamp dönemi geçirerek Bölgesel Amatör Ligin ikinci yarısına hazır bir vaziyette gireceğiz.

İnşallah başarılı olacağız. Hem biz teknik ekibe, hem de Tosya Belediyespor’a ve Tosya’ya hayırlı uğurlu olsun”dedi.
Editör: TE Bilisim