SPOR  BARIŞ VE KARDEŞLİKTİR

Yukardaki başlık sporun ana temasıdır.Dünyanın bir çok ülkesinde spor müsabakaları neticelerine göre toplum patlamasına hatta hükümetlerinde yıkılma sebebi olmuştur.Spor politikalarını oturtmuş ülkelerde ise insanların boş vakitlerini geçirdiği ve sağlıklı bir hayat sürmelerini sağlayan bir aktivite olmuştur.Spor insan vücudunun tüm organlarının sağlıklı çalışmasını ve
hücrelerini yenilemesini sağladığı,toplum içinde de daha saygılı bir birey olmasını  sağlar.

Spor'un bir birey  olmasını sağlar. Spor yapmayan insanların genelinde de eğitim hayatlarında inişler çıkışlar fazla olduğu gibi  orta ve ileri yaşlarda sağlık problemleri çokça görülür.Bizim gibi sancılı süreçler geçiren ülkelerde ise bir kısım sporu şiddetin bir unsuru,bir kısmı siyasetin temel taşı,bizim gibi çok az bir zümrede sporu genel anlamıyla yaşamak ve yaşatmak için uğraş verir.Bizler bütün zorluklara rağmen bıkmadan usanmadan sporun daha geniş kitlelere yayılması için gayret sarfederiz.

BÜTÜN BU BAŞLIKLAR NE DİYORSANIZ , İŞTE CEVABI

TARİH:    04 MAYIS 2014 PAZAR
YER :      KASTAMONU GAZİ STADYUMU
SAAT :      14,30
TAKIMLAR:  KASTAMONU ÖZEL İDARE KÖY HİZMETLERİ SPOR -TOSYA  BELEDİYESPOR

Bu normal olarak TFF internet sayfasında yayınlanan normal Bal Ligi statüsüne göre oynanacak PLAY OUT ( Eleme ) maçıdır.Bu maç neticesinde kazanan takım Bal liginde , kaybeden takımda ilin 1.Amatör kümesinde yoluna devam eder.Buraya kadar olanlar normal olanlardır,Esas olan bundan öncesi ve sonrasıdır.

Kastamonuspor 3.Ligden Bal ligine düştüğü zaman herkes olayın farkına vardı,bir çınar göz göre göre devrilmiş hiç kimse omuz vermemişti.Bizim içimizin yandığı kadar kimsenin içinin yandığını zannetmiyoruz,Kastamonuspor bizim gençliğimizin rengi ve spor aşkı idi.İstanbul daki maçlarında trübünlerin yarısını ve hatta tamamını doldurabilen ender klüplerden birisi idik.Böyle bir ulu çınarın fütursuzca yok edilmesi en çok bizleri yaralamıştır.

Vilayetin takımı lig den düştü, sahipsizlik ve geçmiş borçları nedeniyle Bal ligini taşıyabilecek imkanı yok , en iyisi eskiyi unutup kolayı var bu ligi bilen tecrübeli Tosya Belediyespor var onu alalım maçlarını Kastamonu da oynasın ve hatta gerekirse ismini değiştirelim , böylece vilayet takımsız kalmamış olur düşüncesi ve varsayımı Tosya Belediyespor yönetimi tarafından hiç dikkate alınmamıştır.

Bu olaylardan sonra sanki tüm suçlu Tosya Belediyespor muş gibi bir hava estirilmiş ,Kastamonu daki bazı köşe  yazarları ve bazı kişiler Tosya yı aşağılayıcı ve yok saymaya matuf yazılar yazmaya ve düşünceler üretmeye başladılar,Tosya Belediyespor ve Tosya olarak bu yazı ve düşüncelere cevap verme ihtiyacı duymadık,cevap verdiklerimizde de saygı çerçevesinde  hareket ettik.
 

Kastamonuspor un küme düşmesi kesinleşince , aleyhimizde yazanlar bizim lehimize yazmaya ve söylemeye başladılar,biz bir iki kötü sonuç alıncada tekrar bu defa Kastamonu liglerde takımsız kalacak diye tüm ağırlık ve desteği Amatör Kümede şampiyon olmasını istedikleri takıma çevirdiler,maddi manevi destek olunduğunu duyduk,bundan gurur da duyduk,bu gayette doğaldır,ancak biz Tosya olarak Kastamonu yu temsil etmiyormuyuz?

Bu desteği ligler başladığı zaman veya devre arasında Tosya'ya verilmiş olsa idi, Tosya Belediyespor olarak biz 3.Lige adım atar,geriden gelen veya küme düşen takım Bal ligine devam ederdi... Olayın özü aslında bu kadar basitti...

Tosya Belediyespor olarak tüm imkansızlıklara rağmen,İlimizi ve İlçemizi en iyi şekilde temsil ettik.Tüm sporcular kulübümüzde futbol oynamak için adeta yarıştılar,zira bugüne kadar sporculara karşı olan yükümlülüklerimizi sonuna kadar yerine getirdik,İç Anadolu ve tüm Karadenizde TV,radyo programlarına  ve yerel ve ulusal basına haber değeri olduk.


 İlçemize gelen tüm sporcu,yönetici ve seyircilere en iyi şekilde ev sahipliği yaptık,hiç kimse ile futbol maçı dışında tartışmadık,öyleki sanki kendi sahamızda biz deplasman takımı gibi oynadık. Aynı şekilde klübü bir çok profosyenel klüplerin yapamadığı bir durumda kurumsal bir yapıya dönüştürdük ve tüm bizi izleyen taraflı tarafsız kişilere ve klüplere örnek olduk.

  Bizler sporu spor olarak düşündüğümüz ve değerlerimize sahip çıktığımız için cezalandırılma durumuna düşürülmek istendiğimizi hissettik.Bir ilçenin tüm katmanları yok sayılarak  bugüne kadar verilen emekler hiçe sayılarak Tosya Belediyesporun lağvedilerek Kastamonu ya teslim edilmesi istenmektedir,insan onurunu kırıcı bu davranışlar Tosya ile Kastamonu arasındaki kutuplaşmayı çoğaltacağı gibi,onulmaz yaralarda açabilir,bunları göz ardı etmek kime ne kazandıracak onu da anlayabilmiş değiliz.

Bunların hiç birisi RESMİ İSTEK VE YORUM DEĞİLDİR. fısıltı gazeteleri,gayrı resmi yorumlar ve ikili ilişkilerde edindiğimiz intibalardır.

Hep övünürüz Üsküdara kadar Kastamonu diye , bu kelime vilayetimizin büyüklük timsalidir.Bu büyüklük vilayetin ilçelere göstereceği sevgi saygı ve koruyucu yaklaşımla pekişir,küçük olsun bizim olsun mantığı ile ilçelerden bize ne biz kendimize bakalım mantığı Kastamonu'ya maalesef büyük bir yalnızlık getirir lobisi ve etkinliği olmayan büyük bir köyden ileri gitmez.İlçelere gereken maddi ve manevi yardımlar ve yatırımlar yapılmaz ise bu uçurumu ortadan kaldırabilme imkanıda ortadan kalkar,buda maalesef hepimizi yaralar.Her şey devlet'ten beklenmez,ancak devletin ana görevi vatandaşlarının sağlıklı huzur dolu bir yaşam sürmesini temin etmektir,bunun için diğer yan etkenleride  harekete geçirmekle yükümlüdür.Bugün siyasileri,sanayici,iş adamları,esnafı ve vatandaşı ile hala sessiz kalır isek dünyada örneklerinin çok görüldüğü gibi bizlerde çok acılar yaşar ve maalesef yok oluruz.

Bizler spor yapmak istiyoruz,kavga etmek ,kimseyi aşağılamak,kimsenin onurunu kıracak hareket lerde bulunmamak,toplum menfaatlerini kendi menfaatlerimizin önüne çıkarmak için sporun bağlayıcı unsurunu kullanmak istiyoruz.

Eğer bugüne kadar olan il - ilçe çekişmelerine ve ayrışmalarına bir son vermez isek,birey olarak kendi haklarımızı koruyamayacak ve sahip olamayacak duruma düşebiliriz.Tüm katmanlar Lütfen bir defa daha düşünerek hareket ediniz,gün ayrışma,kutuplaşma zamanı değildir.

Birleşme zamanıdır.Gün TOSYA dır,gün KASTAMONU dur.
 

Tosya olmadan Kastamonu,Kastamonu olmadan Tosya olmaz mantığı ile hareket edebilirsek o zaman bütünleşmeyi sağlar ve tüm engelleri aşarız.

İşte o zaman Tosya nın ve Kastamonu nun sportif başarılarına katkıda bulunmuş oluruz.
 

Bu duygu ve düşüncelerle haydi hep beraber kol kola dost ve kardeşçe Pazar günü maç izlemeye ve eğlenmeye gidelim. 
Saygılarımla

Tosya Belediyespor Yönetim Kurulu adına
İhsan YILMAZ
Klüp 2. Başkanı



= Spor severlere Açık Çağrı =

04.05.2014 Bu Pazar günü Kastamonu'da oynanacak olan Köy Hizmetleri Spor & Tosya Belediye Spor Play Out (Eleme) maçına tüm Spor sever halkımız davetlidir.
Cumhuriyet meydanından Pazar günü Kastamonu'ya Ücretsiz Otobüs kalkacaktır.
Gururumuz Tosya Belediye Spor'u Kastamonu'da yalnız bırakmamak için Pazar günü tüm halkımızı Kastamonu'ya davet ediyoruz. Tüm randevularınızı planlarınızı iptal ederek pazar günü Kastamonu'da Tosya Belediye Spor'u desteklemek arma sevdalısı spor sever halkımızın Takımımıza yapacağı en anlamlı destek olacaktır.

Katılımların yoğunluğuna göre extra araç ve otobüsler hazır halde olacaktır.
Haydi TOSYA, Pazar Günü Kastamonu'da Göster Gücünü



Editör: TE Bilisim