STAD: Tosya İzzet Aksalur

HAKEMLER:
Yiğit Çetingöz          (***)

N.Ulaş Kocaer          (***)

Mehmet Can Küçük  (***)

 HABER -Analiz : Sedat AĞACIKOĞLU (Habertürk - Tosya )                        

TOSYA BELEDİYESPOR: Bayram Evler (**), Fatih Köse(*), İsmail Tohumat (**)      Bülent Keskin (*),   Selami Gönülal (**), Hakkıverdi Konca(**), Mustafa Usta(*),         Mehmet Meral (*),Mehmet Azmoğlu(**),Salim Uzun (**)Murat Taşçı (*)

 Teknik Direktör : Nezir Öztürk ( * )

 BARTINSPOR : Kıvanç Demircioğlu (***) Emrah Şenkol (** ) Gökhan Yetkin (**** ) Melih Gündüz (**) Kemal Şimşek (**** ) Ümit Kandemir (** ),Volkan Sipahi (*****) Adem Kaya (**),Semih Çay (***),Ferdi Topçu (**** ),Ferhat Uysal (****)

 Teknik Direktör : Cüneyt Karakuş (****)

 
Dk. 4: Bartınsporun atağında ortasahada kaptırılan topta Ferhat Uysal’ın uzaktan şutunda top kaleci Bayram’da kaldı.


Dk. 7: Tosya Belediyespor’un ilk tehlikeli atağı gelişti. İsmail’in sol çaprazdan vuruşunda top az farkla auta gitti.

Dk. 15: Ceza sahası dışında topla buluşan Bartınsporlu Ferhat Uysal, kalecinin solundan güzel bir plase ile topu filelere gönderdi. 0-1.


Dk. 20: Bartınspor atağında Ferhat’ın getirdiği topu indiren Adem’in ceza sahası içinde müsait pozisyondaki vuruşunda top kaleci Bayram’dan döndü, dönen topa tekrar vuran Volkan sipahinin şutu da kaleci Bayram’da kaldı.



Dk. 22: Maçın 11. dakikasındaki pozisyonda sakatlanan ve oyuna sakat devam eden Mustafa Usta, 22. dakikada zorunlu değişiklikle yerini Harun’a bıraktı.

Maçın ilk yarısında başka net pozisyon olmazken, ilk yarı karşılıklı cılız ataklarla geçti.

İKİNCİ YARI

Dk. 46: Hemen ikinci yarının başında maçın kırılma anıydı. İlk Tosya Belediyespor atağında, Salim Uzun’un Bartınspor defans oyuncusu Emrah Şenkal’a çalım atarken topun eline çarpması sonucu hakem Yiğit Çetingöz penaltıya hükmetti. Topun başına geçen Salim, kaleci Kıvanç’ı ters köşeye yatırmasına rağmen topu soldan auta attı.


Dk. 63: Sol kanattan gelişen Bartınspor atağında Fatih Köse’nin Ferhat Uysal’a müdahalesinde Bartınspor serbest vuruş kazandı. Sol çaprazda ceza sahası hemen dışında Adem Kaya’nın plase vuruşunda top barajı geçerek sol direk dibinde kaleci Bayram’ın müdahalesi yetersiz kalarak top ağlara gitti. Bartınspor : 2  - Tosya Belediyespr : 0


Dk. 73: Bartınspor’un net pozisyonlarından birisi de bu dakikada kaçtı. Ferhat’ın sol kanattan yaptığı ortada, müsait durumda topla buluşan Adem’ın vuruşunda top yan ağlarda kaldı.




Dk. 90+2: Sağdan aut çizgisine inen Fatih’in yaptığı ortanın ardından karambolde topu önünde bulan Salim’in ayak içiyle yaptığı vuruşunda top uzak köşedeki direk içinden oyuna döndü. Devamında yaşanan karambolde top en son kaleci Kıvanç’ta kaldı.

 
  

MAÇIN ANALİZİ

 Tosya Belediyespor 2 hafta önce  deplasmanda kazandığı sürpriz galibiyetin sonrasında Kendi evinde oynayacağı maça hazırlandı. Kurban Bayramı nedeni ile lige verilen arada çalışmalarını yapan ve Bartınspor maçına hazırlanan Tosya Belediyespor ne yazık ki kendi sahasında oynadığı maçta rakibine 2-0 yenildi.

 Maça iyi başlayan Bartınspor  özellikle kanatlardan geliştirdiği ataklarda kalemizde tehlike oluşturmaya başladı. özellikle sol kanatta oynayan rakip takım oyuncusu 17 numaralı Volkan geliştirdiği ataklar ve ortalarla adeta golün habercisi oldu. Teknik Kadromuz  maçın ilk dakikalarında dağınık bir futbol oynayan takımımıza müdahale etmekte geç kaldı ve maçın 15.dakikasında ilk golü yedik.

İlk yarının sonlarına doğru biraz toparlanan Tosya Belediyespor rakibi üzerinde baskı kursa da özellikle Bartınspor ‘un dev defans oyuncusu Gökhan’ı geçemedi.

İkinci yarıya fırtına gibi başlayan Tosya Belediyespor  geliştirdiği bir atak da penaltı kazandı. Taraftar desteğini yanına alan takımımız kullandığı penaltıyı beceriksizce dışarı atarak hem maçı kazanma isteğini hemde taraftar desteğini kaybetti.

Bartınspor takımı kaçan penaltı sonrası moral kazanarak daha akıllı bir futbol oynamaya başladı. Özellikle kanat oyuncuları geliştirdikleri ataklarda kalemizde tehlike yaratmaya başladılar. Kazandıkları bir serbest atışta baraj hatası ve kaleci hatası birleşince kalecimiz Bayram kapattığı köşeden 2.golü yedi.

Takımımız yediği ikinci gol sonrasında hiçbir taktiksel değişiklik yapmadan sadece kaptan Bülent’i defanstan alıp ileriye gol ümidi olarak santrafor oynatması oldu. Şuursuzca yapılan havadan ortalar özellikle rakip takımın dev kalecisi ve defans oyuncusunun kontrolünde sonlandı.

Rakip takım başkanı ve yönetimi maçta hazır bulunur iken Tosya Belediyespor yönetimi eksik ve teslimiyetçi şekilde maçı seyretmeleri gözden kaçmadı.Rakip takım yönetimi ve teknik kadrosu yaklaşık 10 gündür verdiği demeçlerde takımı motive eder iken bizim takımın yönetimi ve teknik kadrosu sessiz ve kimsesiz bir şekilde seyretmekle yetindi.    

 Tosya Belediyespor Yönetimi ve Teknik Kadro toplanarak özellikle taraftar desteği konusuna çözüm bulunmalı ayrıca Teknik Kadronun biran önce takımın eksiklikleri  konusunda takım yönetimine rapor ederek  transferler yapılmalıdır.
Haber : Sedat Ağacıkoğlu (Habertürk-Tosya )
Foto    : Alaattin Keşoğlu ( Doğan Haber Ajans )

Editör: TE Bilisim