SEDAT AĞACIKOĞLU

KASTAMONU (İHA) –  

 Maça hızlı başlayan taraf misafir takım Sincan Belediyespor oldu. Maçın ilk dakikasında bulduğu golle 1-0 öne gecen misafir takım oynadığı akıllı futbol ile de sahada üstünlüğü ele geçirdi.

 MAÇTAN DAKİKALAR:

 Dk.2 Sincan Belediyespor 3 numaralı oyuncusu Abdurrahman’ın ortasına iyi yükselen Ufuk şık kafa vuruşu ile topu Tosya Belediyespor filelerine gönderdi ve 1-0 öne geçti.

Dk.36 Tosya Belediyespor rakip kale önünde gol ararken kaptırılan topla kontra atağa çıkan Sincan Belediyespor Ufuk Koç’un sert vuruşu ile topu ağlara gönderdi ve yabancı saha da hem kendisinin hem de Sincan Belediyespor’un 2.golünü attı ve skor 2-0 oldu.

Dk.42 Tosya Belediyespor geliştirdiği atakta Salim’in sağ kanattan yaptığı ortaya ceza sahası içinde iyi yükselen Murat Tosya Belediyespor’u umutlandıran golü attı ve ilk yarı 2-1 sona erdi.

Maçın ikinci yarısına hızlı başlayan Tosya Belediyespor rakip ceza sahasına geliştirdiği sağlı sollu ataklarda maçın 47.dakikasında sağ kanatlardan Uğur’un yaptığı ortaya Sincan Belediyespor’lu oyuncu Engin’in eline çarptı Tosya Belediyesporlu oyuncuların penaltı itirazına hakem devam dedi.

Maçın ilerleyen dakikalarında başka gol olmayınca Sincan Belediyespor maçı deplasmanda 2-1 kazanarak 3 puan aldı.

 Stad: Tosya İzzet Aksalur Şehir Stadyumu

Hakemler: Hakan Demir , Bahri Akkayalı , Şükrü Kılıç 

Tosya Belediye Spor: Bayram , Fevzi ★★ , Yılmaz , Hakverdi , Recep ★★, Bülent ★★★, Salim ★★ ,Murat , İsmail ★★, Mahir ★★, Uğur              

 

Sincan Belediyespor: Muhammed ★★★,Berkay ★★ ,Abdurrahman , Engin ★★, Tolga ★★, İlker ★★, Uğur ★★, Atillay ★★, Oguzca ★★, Ufuk ★★★, Haydar ★★,Kadir ★★

 

Gol: Ufuk Koç dk.2 (Sincan Belediyespor), Ufuk Koç dk.36 ( Sincan Belediyespor , Murat Serbest dk.42 (Tosya Belediyespor)

 

MAÇ ANALİZİ :

 Ligin ilk 3 haftasına fırtına gibi giren ve aldığı 3 galibiyetle lider olan Tosya Belediyespor ilerleyen haftalarda evinde oynadığı son iki maçta Keçiören ve Sincan Belediyespor maçlarında 5 puan, deplasmanda oynadığı Kırşehir maçında 2 puan toplamda 7 puan kaybederek bir anda 4.sıraya kadar düştü.

 Tosya Belediyespor’un bu ani çöküşü saha içi futbol kadar saha dışında da gelişen olayların büyük etkisi var.

Saha içinde şuursuzca oynanan bir futbol ve mücadele etmeyen bir anlayış hakim oldu. İlk on birde oynayan oyuncuların her hafta farklı olması ve Nezir Hocanın kafasında şekillenmeyen bir sistem oluşması kaybedilen puanların en önemli nedeni.

 Tosya Belediyespor özellikle evinde oynadığı Keçiören ve Sincan maçlarında fiziksel olarak ikili mücadeleleri kazanamayan ve hakeme oynayan bir anlayışa büründü. Her ikili mücadeleden kendini yere bırakan oyuncular hakeme itiraz ederek hem oyun disiplininden koptular hem de seyirciyi farklı taraflara çektiler.

Orta sahada top yapamayan bir takım ancak doldur boşaltılarla gol aramaya başladı. İleride oynayan Murat Serbest ve Mahir Koçak uzun boylarına rağmen nedense hep ceza sahası dışında kalarak gol atamama mücadelesi verdiler. Kaptan Bülent ilerleyen yaşına rağmen takımın en çok mücadele eden ve kazanma hırsı olan oyuncusu olmaya devam ediyor. 
Bu kazanma hırsı bazen Sincan maçında 2.golde olduğu gibi savunma güvenliğini bırakarak ileriye gitmesi ve gelişen atakta geriye dönememesine neden oluyor.

 Nezir Hocanın ligin son üç haftasında kafasının saha içi ve saha dışı olaylardan dolayı çok karışık olması takımı ve kendisini maça hazırlayamamasına neden oluyor. 

Sosyal medyadan verdiği mesajlar kendisi kadar oyuncularında kafasını karıştırıyor.

 Ligin son üç haftasında kaybedilen puanlara ve çöküşe rağmen yönetimin bu duruma seyirci sessiz kalması Nezir Hoca’nın sitemlerini haklı çıkarıyor.

 Tosya’nın puan kaybetmesini bekleyen ve umut eden merkez ve rakip takımlar Tosya Belediyespor’un sıkıntılı duruma düşmesi ile şenlik için hazırlıklara başladıklarını unutmayalım. Sarısı ve karası kalemleri hazırlayıp denklanşöre basıp Ankara havası çalmaya çoktan başlamışlardır.
Tosya Belediyespor yönetiminin acilen toplanıp durum değerlendirmesi yapması ve bu kötü gidişatın sebeblerini nedenlerini analiz ederek bir an önce takımın lider takım havasını yakalamak için gerekli tedbir ve önlemlerin alınması gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim