Tosyaspor Kulübünün değerli Başkanı Sayın İhsan YILMAZ Beyefendiden arka arkaya yapılan iki açıklamayı hayret ve birazda tebessüm ederek okudum. İnsafsızca, hiç sıkılmadan, arlanmadan, kulundan utanmadığı gibi Allah’tan da korkmayan, yaşı, işi ve sakalı ile ilçemizde saygın bir yeri olan bu büyüğümüzün “çamur at izi kalsın” mantığı ile yapmış olduğu açıklamalar her ne kadar bir değer ifade etmese de, ismimi zikretmek suretiyle şahsımı direk hedef aldığı için kamuoyunu bilgilendirmek adına aşağıdaki hususları sizin ve kamuoyunun takdirine sunmak istedim.

    1-Tosya Belediyespor Kulübü Antrenörü iken 2013-2014 sezonunun 5. haftasından sonra sizin de “istifa dilekçesini iki ay cebimde taşıdım” diye itiraf ettiğiniz gibi, antrenörlük görevimi tüm yönetimin karşı çıkmasına rağmen bıraktım. Yani kendi hür iradem ve kararım ile bırakıp, geri dönmem için ısrar edildiği ortadayken “nemalarını kestik onun için konuşuyorlar” sözünüz, söyledikleriniz ile çeliştiği gibi, hoş olmayan ve sizin gibi birine hiç yakışmayan bir beyan olmuştur.

2-Bıraktığım zaman yaptığımız hesaplarda sezon sonu itibariyle 50-60 bin TL borç öngörülüyorken, benden sonraki süreçte kulübün satılacağı ortaya çıkınca kulüp borcunun 140-150 bin TL olduğunu öğrendim. Şimdi ise eski borcun 260 bin TL olduğu söylenmekte ve bu borç durduğu yerde artmaktadır. İkinci röportajda harcamalar kalem kalem yazılmışken, daha sonra haber sitesinden kaldırılması ise manidar olmuştur.

    3- Geçmiş ile ilgili sorulabilecek sorulara muhatap olabilirim diye Kulübün yaptığı son iki kongreye de bizzat iştirak ettim. Kulübün satışının yapıldığı kongrede de orda bulunanlara ve medya aracılığı ile herkese duygu ve düşüncelerimi anlattım ve satışa karşı olduğumu açık yüreklilikle söyledim ve o günden bugüne aynı duruşumu muhafaza ettim. Birileri gibi o gün karşı çıkar gibi görünüp, para gelince güçlünün yanında yer almadım. Kongrede kulübün asli başkanı olan Sayın Büyüğümüz İhsan YILMAZ Bey olumlu yada olumsuz bir kelam dahi konuşmayarak, dünya tarihinde kongre yapıp konuşmayan kulüp başkanı olarak yerini almasına rağmen, yaptığı röportajda son yapılan kongrenin usulsüz olduğunu söylemekten çekinmemiştir.

    4-Gecemi gündüzüme kattığım, Tosya Belediyespor’dan başka bir şey düşünmediğim, 7-24 görev yaptığım yıllarda kulübün asli yöneticisi ve 2. Başkanlığa kadar yükselen kişi de Sayın İhsan YILMAZ Beyefendiydi. Ortada herhangi bir yanlış, görevi kötüye kullanma, kulübü zarara uğratma vb gibi herhangi bir hatalı eylem gördüyse ilk müdahale edecek kişi kendisi olmalıyken, kulübün kapısına kilit vurduğu şu aşamada şahsımı hedef alarak beni günah keçisi ilan etme cüretini göstermesini Hak ve Hakkaniyet ile bağdaştıramadım.

5-Takımın iskeletini oluşturan sporcuların kadro dışı bırakılması, araştırmadan “çilek” diye tabir ettiğiniz birçok sporcu transferi ve gereksiz harcamalar sonucu kulübün borcunun tavan yapması sebebiyle, Tosya Belediyespor Kulübünü Kastamonu’ya 2014 Yılı Temmuz Ayında 500.000,00 TL nakit para karşılığında satılmasına Kulüp Başkanı ve Yönetimi olarak siz onay verdiniz.  Burada sizin söylediğiniz gibi birleşme değil,  satış olmuştur

6-Kulübün satışından gelecek olan söz konusu para Belediyemizin ve bu ilçemizin anasının ak sütü gibi helalken, sizlere güvenip itimat eden yetkililer Tosya’da sporu devam ettirirler ve Tosyamızın gençliğine hizmet ederler diye itimat ederek, kuruşuna dahi dokunmadan parayı sizin hesabınıza yatırılmasında herhangi bir sakınca görmemişlerdir.

7-Tosyaspor adı altında kurduğunuz takım amatör ligde sadece 2. Amatör ve 1. Amatör olmak üzere toplamda 1,5 (birbuçuk) sezon liglerde oynadı, sizin söylediğiniz gibi 3 (üç) sezon liglerde mücadele etmedi. 2015 Yılı bahar mevsiminde başlayan 2. Amatör Küme gibi çok basit bir lige katılırken 25 in üzerinde yabancı sporcu aktarması yaparak, lig boyunca ilçemiz gençliğinden hiçbir sporcuyu takımda sürekli oynatmadınız. Sözünü ettiğiniz Tosya Gençlikspor Kulübü de aynı sezon 2. Amatörde mücadele etti ve çoğunluğu ilçemiz gençlerinden oluşan bu takım ligi şampiyon olarak tamamladı. Bankalarda ve şahsi hesaplarında hiç paraları olmadığı için 1. Amatör Kümeye çıkamayarak ligden çekildi ve meydanı size teslim etti. Harcadıkları ile borçlarının toplamı 30.000,00 TL gibi bir rakama karşılık geldiği halde 100.000,00 TL harcadıklarını söylemenizdeki mantığı da anlamış değilim. Halbuki gelen parada onların da hakları olduğunu düşünüyorum. Tosya Gençlik Kulübünden kalan borçların ödendiğini söylediğiniz halde, ilçemizdeki bir otelin borcu ve oynayan sporculara ödeyeceğinizi vadettiğiniz borçları ödemediğinizi de ifade etmek istiyorum. Tıpkı Kulübün satışından gelen 500.000 TL ile sporcu ve hocalara ödenmesi gereken bazı borçların hala ödenmediği gibi…

8-Tosyaspor 2015-2016 sezonunda 1. Amatör Ligde mücadele etti ve yine bir-iki genç dışında Tosyamızdan hiçbir gencin oynatılmadığı sezon sonunda şampiyon olarak BAL ligine yükselme maçında oynamaya hak kazandı. Kastamonu Köy Hizmetleri ve İl Özel İdaresi ile oynanan BAL Ligine yükselme maçına otobüslerle, minibüslerle ve özel araçlarıyla gelen taraftarlarımız stadı doldurdu ve takımımızın BAL Ligine yükselmesi için sonuna kadar destek verdi. Lakin BAL Ligini bu kadar isteyen ve arzu eden bir kulüp ne oldu da üç ay sonra amatör lige katılmayacağını beyan ederek kapısına kilit vurdu? Ayrıca sizin dediğiniz gibi hiçbir kulüp Türkiye liglerinde hakkını dondurup seneye kaldığı yerden devam edemez, anında bir alt lige düşmüş olur!!! Seneye lige katılırsa “ki hiç ummuyorum” yine 2. Amatörden başlayacak ve 1. Amatör Ligine ve oradan da BAL Ligine yükselmek için tüm harcamaları sil baştan yapmak zorunda kalacak.

9-Futbol Akademisi kurduk dediniz ama alt kategorilerde oynanan maçlara yeteri kadar itibar etmediniz ve hem gençlere hem de teknik heyete yeterli maddi-manevi desteği vermediniz. Hatta alt kategorilerin birinde ekstra final maçı oynamak zorunda kalan takımımızın (Tosya Spor-Kastamonu Spor) bu maç öncesinde oynadığı şampiyonluk maçında 3-0 öndeyken göz göre göre hakkı yendiği ve gasp edildiği halde, bulunması gereken sizler orada bulunmadınız ve gencecik fidanları kaderleri ile başbaşa bıraktınız. Uğraşınız ve emeğiniz bunlar olması gerekirken ne oldu da 2013 yılında aktif sporu bırakan şahsımı hedef gösterdiniz? Söylediklerinizi daha sonra okuyunca hiç mi yüzünüz kızarmadı, hiç mi topuzun ayarını fazla kaçırdığınız aklınıza gelmedi? 

10-Ben bu kulüpte yıllarca (1984-2013) sporcu ve antrenör olarak görev yaptım, muhasebe ve PARA işlerine hiç bakmadım, bunun dışında aklınıza gelebilecek her işi de üstlendim, tüm bunları en iyi bilenlerden biri sizsiniz. Benim her zaman önceliğim spor oldu ve öyle de bitti. Sizin gibi aklımı ve mesaimi ticarete harcamadım. Sporu ticarete alet etmedim. Şirket kurmadım, işyerleri açmadım, ihalelere hiç katılmadım, arsa almadım, erkek öğrenci yurdu işletmeciliği ise hiç yapmadım. 1996 Yılından bugüne kadar Yazı İşleri Müdürlüğünde çalışıyorum. Yapmam gereken görevleri siz dahil kimse yapmadı. Bu zamana kadar işim ile ilgili kimse bana hesap sormadı, çünkü görev ve sorumluluğumu bilen, işini zamanında, doğru ve dürüst yapan bir personel olmaya özen gösterdim. Acaba müfettiş oldunuz da benim mi haberim yok. Belediyedeki mesaimi, almadığım halde aldı diye iftira attığınız harcırahları ve her zaman yanıma bir yönetici alarak ulaşım, yemek, barınma ve sair harcamaları cebimden karşılayarak yaptığım transfer görüşmelerini dile getirerek şahsımı itibarsızlaştırmaya çalışmak size ne kazandıracak çok merak ediyorum. Ayıptır, günahtır ve iftiradır…

11-Para demişken; kulüp paraya sıkıştığında borç para bulduğum doğrudur, takım BAL Ligine girerken sizin alamadığınız 120.000 TL lik teminat mektubunu EV-KAP aracılığı ile aldığım ve kesilen komisyonların hiçbirini ödettirmediğim de doğrudur. Paraya sıkışan her sporcunun harçlığını verdiğim de doğrudur. Para kazanmak gayesiyle antrenörlük hiç yapmadım ve alacağım olduğu halde bu zamana kadar hiçbir yöneticiye paramı verin demedim. Harçlık misali verilenleri de yine kulüp ve spor yolunda harcadım. 

12-Bu zaman zarfında hiçbir kurumdan maddi destek alamadık derken; içinin tüm müştemilatı ile erkek öğrenci yurdu olarak kullandığınız tam teşekküllü tesisi ve yine sporcuların konakladığı ve lokal olarak kullandığınız tesisi sizin emrinize Belediye Başkanımız hiçbir şekilde ücret almadan tahsis etmedi mi? Ve yine hiçbir kulüpte olmayan takım otobüsünü kullanmanız için İlçe Kaymakamımız bedelsiz olarak vermedi mi?  İlçe Halk Eğitim Merkezi kurs adı altında antrenörlerin maaşlarını kursiyer gibi göstererek ödemedi mi? Ayrıca ve en önemlisi satıştan gelen 500.000,00 TL nin kuruşuna dahi dokunulmadan Tosyanın gençliğine ve sporuna harcayın diye sizin emrinize amade etmediler mi?

13- Lakin sizler gelen para ile futbol kulübünden ve derneğinden önce Tosyaspor A.Ş. adında şirket kurdunuz. Kuruluş aşamasında yapılan bir toplantıda söz alan bir arkadaş “amaç sadece spora hizmet olmalıyken, şirket kurup ne yapacaksınız” diye sorduğunda bir yönetici “eşek alıp at satacağız” diye garabet bir cevap vermişti. Beyler size verilen bu para şahsınıza değil ilçenin sporuna harcansın ve spora hizmet edilsin diye verildi, kulübün kapısına kilit vurup ticaret yapın diye değil. Öyleyse Beden eğitimi öğretmenlerine “alın kulüp yönetimi sizin olsun” derken ve kulübü devredeceğinizi söylerken, neden şirketi de devretmiyorsunuz?

14-Futbol branşlarına katılmama sebebi olarak Tosya İzcilik Kulübü’nün 11-12 ve 13 yaş kategorilerinde faaliyet yapması olarak gösterilmiş. Bunun haricinde hiçbir kategoride lige girmeyeceklerini de beyan ettikleri halde ilçede tekel olma hevesinin ve sadece BEN olayım diye diretmenin sebebini anlamak çok zor. Neden derseniz, ilçemizde ortaöğretim seviyesindeki bir yaş grubunda 300 civarında erkek çocuk yaşamaktadır. Bir takımı 18 kişiden oluştursan, bir yaş grubuna ait tüm çocukların spor yapabilmesi için 16 takım kurmak gerekirken, ilçemizde iki kulübün olması ve fazladan 15-20 gencin daha spor yapma imkanına kavuşması neden hazmedilmiyor ve bu sebep gösterilerek Kastamonu’nun en büyük ilçesinin futbol takımı neden lige katılmıyor? Bu keyfi kararı alan Sayın İhsan YILMAZ Bey, spor faaliyetlerini dondururken şirket faaliyetlerini devam ettiriyor. Allah çarşınıza Pazar versin ve kazancınız bereketli olsun.

15-Dervişin fikri neyse zikri de odur. Yıllardır siz ticaret yaptınız, ben ise spor yaptım. Birgün herşey aslına rücu eder, sporu bitirip ticarete devam etmeniz gibi. Demek ki herkes bu hayatta becerebildiği şeyi yapıyor ve başarılı oluyor. Ancak sportif faaliyetleri kapatıp, ticari faaliyetlere devam etmenin vebalini ve günahını bana yüklemeyin lütfen. Çünkü niyetlerimizi insanlar bilmese bile Allah biliyor. Para gelmeden önce kapı kapı gezerek dağıttığınız, il ve ilçe mülki idare amirleri ile boy boy fotoğraf çektirdiğiniz o formalar şimdi ne olacak? Size sorduklarında “harç bitti yapı paydos”mu diyeceksiniz.

16-Zâlim izzetinde, mazlûm zilletinde kalıp, buradan göçüp gidiyorlar. Demek ki, bazı haklar mahkeme-i kübrâya bırakılıyor, tehir ediliyor ve hesap orda görülüyor. Ülkemizin içinde bulunduğu şu sıkıntılı günlerde, gereksiz ve mesnetsiz açıklamaları sehven yaptığınızı düşünerek bu yaşıma kadar hiç gitmediğim mahkemeye bu defaya mahsus gitmeyeceğim. Lakin bir daha bu şekilde absürt açıklamalar olduğu takdirde mahkemeye gider ve ses kaydının tamamını da delil göstermek kaydıyla mahkeme-i kübraya bırakmadan hakkımı sonuna kadar arar ve maddi manevi tüm haklarımı da söke söke alırım. Allah CC verdiğimiz kararlardan ve yaptıklarımızdan dolayı bizleri mahcup etmesin ve yüzümüzü kara çıkarmasın…

17-Benim haklı çıkmamın bir önemi yok; ortada sadece bir gerçek var. Kurduğunuz Profesyonel Kulüp hiçbir kategoride lige katılmıyor ve size umut bağlayan gençler ile sporsever halkımız daha olayın farkında bile değil. Bundan gayrısı teferruat, çünkü ne kadar söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil…


                                Nezir ÖZTÜRK
Tosya Belediyespor Eski Antrenörü

Editör: TE Bilisim