SEDAT AĞACIKOĞLU 

  KASTAMONU (İHA) - Kastamonu’nun Tosya ilçesi Bölgesel Amatör ligi temsilcisi Tosya Belediye spor Ligin 14. haftasında kendi sahasında oynadığı maçta Nevşehir spor ‘a ile 1-0 yenildi. 


  MAÇTAN DAKİKALAR:

  Dk.3 Tosya Belediye sporlu oyuncu Fatih Köse’nin sol kanattan geliştirdiği atakta topla buluşan Murat Serbest’inin sert şutu farklı auta çıktı.

  Dk.23 Nevşehir spor maçta geliştirdiği ilk tehlikeli atakta Evren Kalaç rakip caza sahası dışında serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Ervin Baliç kurulan baraja rağmen yaptığı düzgün ve sert vuruş az farkla auta çıktı




 Dk.42 Tosya Belediye Spor Recep Demir’in orta sahada kazandığı topla atağa geçti. Sol kanata açılan topla buluşan Salim Uzun’un yaptığı ortaya caza sahası içinde Murat Serbest yükseldi ve kafa vuruşu top auta çıktı. Maçın ilk yarısının son dakikalarında başka ev sahibi takım taraftar desteğini arkasına alarak ataklar geliştirse de maçta gol olmayınca ilk dakika 0-0 berabere bitti.

 

Maçın ikinci yarısına mutlak galibiyet parolası ile çıkan Tosya Belediye spor Dk.63 sağ kanattan gelişen atakta yeni transfer Aytaç Gülen’in Nevşehir Spor ceza sahasına yaptığı ortaya çıkan kaleci Emrah topu kornere attı. Kornerden gelen top da Ceza sahası içinde topla buluşan Tosya Belediye spor kaptanı Salim Uzun’un sert vuruşu az farkla auta çıktı


  Dk.85 Tosya Belediye sporun orta sahada kaptırdığı topla sağ kanatta buluşan Nevşehir sporlu oyuncu Gürkan Alkan’ın ceza sahası içine yaptığı ortayı kafa ile uzaklaştırmak isteyen Tosya Belediye spor savunma oyuncusu Abdullah Sevinmiş topa el ile dokundu. Orta Hakem Hamza Onur Sezginer tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi.




Dk 87 Penaltıyı kullanan Nevşehir spor oyuncusu Evren Kalaç meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. Tosya Belediyespor:0- Nevşehir spor: 1


Gol sonrası rakip takım üzerinde baskı kuran Tosya Belediye spor maçın 90.dakikasında ceza sahasına yapılan ortada Murat Serbest’in kafa vuruşu Kaleci Emrah Bıdık’ın elinden kaçırması ile ceza sahası içinde karmaşa yaşandı. Tosya Belediye spor oyuncu ve teknik yönetim uzun süre topun kale çizgisini geçtiğini itiraz etse de orta hakem topun tamamının çizgiyi geçmediğini söyleyerek golü vermedi.



Maçın son dakikalarında Tosya Belediye spor gelişen ataklarında gol olmayınca Nevşehir spor deplasmanda altın değerinde 3 puan alarak haftayı kapattı.

MAÇ ANALİZİ

Tosya Belediye spor yönetimi ligin ilk yarısı sonrası almış olduğu radikal kararlarla önce Teknik yönetimde değişikliğe gitmiş sonra yıllarca bu takıma hizmet eden oyunculara teşekkür ederek takımla ilişkilerini kesmiş idi. Yeniden yapılanmaya giden ve daha profesyonel bir anlayışa bürünmek isteyen Tosya Belediye spor yönetimi bunda azda olsa başarılı oldu.

Gönderilen oyuncuların yerine alınan yeni transfer edilen oyuncularda ligin ilk maçında taraftarın karşısına çıktı. Nevşehir spor karşısında özellikle 7 numaralı Aytaç Gülen ve 8 numaralı Emre Eryiğit oynadıkları futbol ile göze battılar. Stoper olarak takıma yeni katılan Abdullah Sevinmiş maçın kritik dakikasında acemice bir şekilde topu elle oynayarak penaltıya sebep vermiş ve bu hatasının sonucu Tosya Belediye spora faturası ağır olmuştur. Maçın ilk dakikalarından itibaren 90 dakika güçlü rakibi karşısında baskı kuran ve mücadele eden Tosya Belediye spor rakibinin fizik gücüne teslim oldu.

Özellikle ileride yalnızları oynayan ve sakatlıktan yeni çıkan Murat Serbest etkisiz bir top oynadı. Hiç bir hava topunu alamayarak ileride gol pozisyonlarını cömertçe harcadı. Maçın ikinci yarısında ayağına aldığı darbe ile son 45 dakikayı sakat sakat oynayan ve çok pas hatası yapan Emre Eryiğit’in değiştirilmemesi de adeta yenilgiye davetiye çıkardı.

Tüm bunları görüp de oyuncu değişikliğine gitmeyen Teknik yönetim maç sonrasında acaba yenilginin analizini yapmış mıdır?

Tosya Belediye spor kaybedilen maç sonrasında hakeme olan tepkilerinde yerden göğe kadar haklılar fakat iğneyi başkasına batırırken çuval tuzunu da kendimize batırmalıyız. Taraftarına sahip çıkmayan bir yönetim anlayışı varken bu tip olayların başımıza gelmesi normal.

Taraftarı tel örgü arkasında adeta kafes içinde maç seyrettiren bir yönetim anlayışı olduğu sürece taraftar desteği beklemek hayal olur.


Maç Analizi :S.A

Not : Maç sonunda Tosya Belediyespor Yönetiminde olan muhterem bir zatın Gazetecilere Hakaret etmesini ve bir gazeteciyi darp etmesini acaba Tosya Belediyespor Başkanı ve diğer yöneticiler nasıl karşılayacak.Yönetimin bu konuda o kişiye gerekli ikazı yaparak '' Basının Desteğini '' beklediğini söyleyen idarecilerinde gazetecilerden özür dileyeceğini umuyoruz.

 

 



Stad: Tosya İzzet Aksalur Stadyumu

Hakemler: Hamza Onur Zenginer *, Uğur Özçelik *, Yusuf Emre Değirmenci*

  TOSYA BELEDİYESPOR: Bayram Evler **, Fatih Köse ** , İsmail Tohumat **, Abdullah Sevinmiş *,  Recep Demir ***,Yılmaz Korkmaz **, Salim Uzun ** ,Murat Serbest *, Aytaç Gülen ***,Emre Eryiğit**, Gökhan Yaman **

  Antranör:  İsmail Yalçın***

 

NEVŞEHİR SPOR GENÇLİK : Evren Bıdık**,Çetin Çelik**,Ersen Savaş***,Cihan Curaoğlu**,Malkhas Makaras**,Toygar Aydın***,Gürkan Alkan**,Muhammed Onur***,Evren Kalaç***,Ervin Baliç***,Aytaç Köse***

  Antranör:  Levent Numanoğlu***

 

  Gol: Evren Kalaç dk.87 (Nevşehir Spor)

Editör: TE Bilisim