Yeni sezonda  ilçemizi Bölgesel Amatör Lig'de temsil edecek olan Tosya Belediyespor'a destek olmak amacıyla Kaymakam Mehmet Türköz ile Belediye Başkanı Kazım Şahin ve klüp yönetiminin birlikte düzenlediği Tosya  üçolukları sosyal tesislerinde destek yemeğine katılan davetlilerin azlığı nedeni ile bir hüzünlü toplantı oldu . 



Yaklaşık 150 kişinin davetli olduğu yemeğe üçte bir oranında katılım oldu.  Katılanlar arasında Tosya kaymakamı Mehmet Türköz, Belediye Başkanı Kazım Şahin, ilçe müftüsü Hikmez Yazıcı okul müdürleri ve idarecileri, esnaf ve spor severler katıldı.Destek amacı ile düzenlenen  akşam yemeğinin  açılış konuşmasını Futbol Amatör Teknik Sorumlusu Nezir Öztürk yaptı.



Açılış konuşmasının ardından  Tosya Belediye sporun 2. Başkanı olan İhsan Yılmaz söz aldı ve  katılımın bekledikleri gibi olmadığını ifade etti. Yılmaz “ yönetim olarak tek hedeflerinin gençliğin spora yönelmesi ve kötü alışkanlıklardan kurtulmasıdır “ dedi. Tosya belediye sporun gereken desteği görmediğini de üzülerek ifade etti.



Daha sonra  alan Belediye Başkanı Kazım Şahin “ Yönetim kurulu olarak bu toplantıyı yapabilirdik  ancak bu tür faaliyetlere vatandaşlarımızında katılmasını istiyoruz halkla beraber Tosya Belediyespor için neler yapabiliriz başarı için neler yapılması gerektiğini hangi adımların atılması konusunda istaşareler yapılmalıdır bu yüzden birlikte olmalıyız ” dedi.



Şahin sporda siyaset olmamalı bu makamlara bir gün a partisinden birgün b partisinden idareciler gelir başarıyı yakalamak ve devam ettirmek için Tosya Belediyespor değil Tosya Spor olmalıdır, spor dendiğinde sadece futbolda anlaşılmamalı, arkadaşlarımız imkansızı başardılar , rakiplerimiz oldukça deneyimli “ dedi. Ayrıca futbolda başarı için moral ve motivasyon  çok önemli olduğunu ifade eden Şahin bunun herşeyin önünde geleceğini belirtti. Şahin konuşmasında  kapalı spor salonunun ve sahanın ihalesini bitirdiklerini bir an önce başlanacağını bildirdi.



Kaymakam Türköz  “ Bizim  amacımız hep üzüm yemek olduğu için bu tür sportif ve kültürel faaliyetlerin arkasında olduk” dedi. Asli görevlerinden birinin  de asayişi ve huzuru sağlamak  olduğunu belirten Türköz, gençlerimizi korumalıyız,  onları korumanın en güzel ve etkili yolu da gençlerimizi  bu tür spor, kültürel  faaliyetlere yönlendirmek olduğunu ifade etti. 



Gençlerimizi korumak için  vatandaşlarımızın maddi manevi desteklerini bekliyorum diyerek sözlerine ekledi.  Türköz’ün konuşmasının ardından Tosya Belediye spora destek amaçlı olarak iş adamları ve diğer katılımcılardan yardım toplandı. Toplamda Yaklaşık olarak 48.500 Tl yardım toplanan yemekte bunun yanı sıra ulaşım,matbu evrak ve kırtasiye ile sağlık açısından destek sözü alındı.



Ardandan kapanış konuşmasını yapan Nezir Öztürk  Tosya Belediyespor'un bu uzun lig maratonunda  maddi ve manevi olarak desteğe ihtiyaçlarının olduğunu şimdiden maddi olarak   sıkıntılar çekildiğini ifade ederken, Tosya Belediye sporun en az maliyetle kurulan bir takım olduğunu belirtti. Öztürk “sizden destekler bekliyoruz, bizler üzerimize düşeni en iyi şekilde yapacağımıza söz veriyoruz”  diyerek sözlerini bitirdi.



Yapılan bu Tosya Belediyespor'a destek yemeğinde her ne kadar yapılan yardımların ve katılımın azlığından şikayet edilsede bizlerin dikkatini çeken işadamlarının gönüllerinden kopan yardım miktarları bazı klüp yöneticileri tarafından azınsanarak kolayca reddedebilinmesiydi.



Eğer yardım miktarı kişilerin ve firmaların iş hacmine göre kıyaslanıyorsa ve bu şekilde toplanıyorsa  bu da ayrı bir yanlış  ' yardım gönülden yapılan bir destek ' olmalı kıyaslama yapılmamalıydı.



Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Foto: Alaattin Keşoğlu





Editör: TE Bilisim