Sedat Ağacıkoğlu
Tosya (İHA )

MAÇ ÖZET GÖRÜNTÜLERİ ŞU AN YAYINDA-LİNKİ TIKLAYINIZ




3.lig yolunda çok önem dönemeç olan Sincan Belediye spor deplasmanında aldığı mağlubiyetle Tosya Belediye spor tabiri caiz ise playoff elinin tersi ile itmiş oldu.


Ligin ikinci yarısına daha ciddi ve kurumsal kimlikle hazırlanan Tosya Belediye spor yaptığı Teknik yönetim değişikliği ve flaş transferlerle kendisine 3 önemli hedef belirledi. Teknik Yönetimin başına geçen İsmail Yalçın  www.tosyahaberleri.com haber sitesine yaptığı açıklamada 1.hedeflerinin Kastamonu sporu yenerek BAL liginde kalmak,2.hedeflerinin Sezon sonunda Playoff kalmak,3.hedeflerinin ise 3. Lige çıkmak olduğunu ifade etmişti. 



Yapılan transferlerle öncelikli hedef olan Kastamonu sporu yenerek BAL liginde önümüzdeki sezonda yer almayı garantiledi.

Gelelim 2.ve en önemli hedef Play off kalmak. Bir şey yapacak isek doğru yerde ve doğru zamanda bunu başarmalıyız. Sincan maçı Tosya Belediyespor için doğru yer ve doğru zamandı ve bu maçı mutlak almak zorunda olduğumuz bir maçtı.PlayOff yolunda önemli bir avantaj elde eden Tosya Belediye spor son 2 haftada oynadığı Yeşil Kırşehir spor ve Sincan Belediye spor maçlarında kaybettiği 5 puan ile bir anda Play Of hedefinden uzaklaştı.


Hafta içinde yaptığımız haberde PlayOff bir başka bahara kaldı derken Sincan Maçının önemine dem vurmuş ve ’’Eninde sonunda Kazananlar, Kazanacaklarına İnananlardır’’ manşet haberi ile Oyunculara önemli bir mesaj vermek istedik.

Dün oynanan Sincan Belediye spor maçına futbolcuların bu inanç ve azimle çıkacağına inanmış ve deplasmandan 3 puan alarak PlayOff  ve 3.lif yolunun açılacağı hesaplarını yapmaya başlamıştık.

Bu hesapları bizimle beraber Kastamonu sporda yaparak adeta bizim 3.lige çıkmamıza dua etmeye başlamışlardı. Kastamonu’nun önemli gazetecilerinden İ.S ’’ Tosya Belediye spor 3.Lige çıkarsa, KSK BAL’da devam eder(İnşallah böyle olur…) yazısı ile bu maça bizden daha çok  önem verdi.

Dün ki Sincan maçı hem taktiksel açıdan hem de oyuncuların sahada sergiledikleri futbol ve mücadele yönünden tam bir facia oldu. 1 gün öncesinden Ankara’ya giden ve Fenerbahçe tesislerinde kalan futbolcular maç günü sahada adeta kazanmak adına hiçbir şey yapmadılar.


Maç içinde savunma zafiyetlerimiz had safhaya çıkmış özellikle defansımızın sağ kanat tında ilk defa oynayan Mehmet Maral yaptığı savunma zafiyetiyle o kanatı rakip için yolgeçen hanına dönüştürdü.

Yeni transfer Abdullah’ın takıma motive olamayışı ve Yılmaz’la istenilen seviyede uyum sağlayamayışı önümüzdeki maçlar için tehlike sinyali vermeye başladı.

Orta sahada Recep ve Emre’nin dağınık ve mücadeleden yoksun oyunları ile böyle maçlar için transfer edilen İbrahim’in etkisiz oyunu yenilginin baş mimarı oldular.

İbrahim’in transferi ile kanata geçen Kaptan Salim ve aldığı sert darbelerle oyundan kopan Aytaç’ın etkisiz futbolu adeta yenilgiye davetiye çıkardı.

Gelelim gol ümidimiz Murat’a haftalardır oynadığı etkisiz futbol Sincan maçında adeta doruğa çıktı. Maçın henüz başında ceza sahası içinde boş kaleye yaptığı etkisiz ve umursamaz vuruşla topu ağlarla buluşturamadı. Henüz ilk dakikalarda gelecek olan bu gol maçtaki bütün dengeleri değiştirecek ve bize Play of yolunu açacak idi.

Önümüzdeki hafta kendi sahamızda oynayacağımız Kırıkkale spor maçında eze eze alacağımız bir galibiyet teknik yönetim açısından aynı zamanda futbolcular tarafından  önümüzde ki sezona bir ışık tutacak ve transfer çalışmaları buna göre şekillenecektir.

Editör: TE Bilisim