Belediye Başkanı Tahsin Babaş dün Kent Konseyi’nde yaptığı konuşmada sporun gündemini yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Kastamonuspor’un yeniden ayağa kaldırılması için yapılan çalışmaları anlatan Babaş, üç yıldır BAL’da mücadele eden Tosya Belediyespor ile bir anlaşma olacağını belirtirken 2. Lig’den ise Kızılcıhamam A.Ş., Tepecikspor A.Ş. ve Karagümrükspor A.Ş.’yle temas halinde olduklarını vurguladı.



Belediye Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Kent Konseyi’nde konuşan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonuspor’da yaşanan gelişmelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. BAL’da yer alan Tosya Belediyespor ile anlaşma aşamasında olduklarını söyleyen Babaş, 2. Lig’den de görüştükleri üç takımın ismini açıkladı. 

2. Lig için önlerindeki tek engelin TFF’nin tescil talimatındaki iki madde olduğunu konuşmasında değinen Babaş, bu maddelerin Anadolu kulüplerinin üst liglerde olmasını engellediğini savundu.



Babaş’ın Kent Konseyi’ndeki konuşması şöyle: 
“Kastamonuspor’un durumunu yakından takip ediyoruz. 3.Lig’i mumla arıyoruz. Şimdi Kastamonuspor’un 3.Lig’de olmasını isterdim. Ama biz Bölgesel Amatör Lig’de de tutunamamış, amatör kümeye düşmüşüz. Toplamak biraz zor olacak ama bunu başaracağız. Şuanda Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Tosya Belediyespor ile bir anlaşmamız olacak. Tabi 2.Lig takımları ile de görüşüyoruz. Kızılcahamam, Tepecikspor ve Karagümrükspor’la temas halindeyiz. Üç kulüpte anonim şirketi olduğu için ilgileniyoruz. TFF’nin tescil talimatı kulübün futbol şubesini başka bir şehre taşımaya izin vermiyor. Futbol şubesi İstanbul’da ise İstanbul’da maç oynayabiliyorsunuz. Bu maddeyi doğru bulmuyorum. Bu madde Anadolu takımlarının üst liglerde yer almasını önlüyor. Profesyonel liglerde Anadolu kulüplerinin oynaması suç mu? 2.Lig konusunda destek alabildiğimiz takdirde bunu da kamuoyu ile paylaşacağım.”




Editör: TE Bilisim