Deplasmanda oynanan mücadelede maçın en başından son dakikasına kadar Tosya Belediye spor ağır bir baskı altında mücadelesini sürdürdü. Tosya'dan 1'i 14 yaşında toplam 5 taraftar maçı izlemeye gelirken,Tosya'nın Ulusal basın temsilcilerinden İha Muhabiri ve Dha muhabiri, deplasmanda Tosya Belediye spor'u izlemek için Kırıkkale maçındaydılar.

Henüz Maç başlamadan seremoni sırasında temsilcimize küfürlü tezahüratlar başladı ve kutsal değerlere küfürler maç sonuna kadar devam etti.

Karşılıklı her 2 tribünde de seyiricisi bulunan Kırıkkale spor, taraftar desteğini ve saha avantajını olabildiğince kullandı. 1. yarıda ve 2. yarıda Tosya Belediye spor'un yedek klübesine defalarca ses bombası atılarak psikolojik baskı uygulandı. 2. yarıda atılan bir ses bombasıda Teknik Direktör Nezir Öztürk'ün ayağının dibinde patladı. Yüksek ses etkisi bulunan ses bombaları yıldırmaya ve korkutmaya yetmedi.

Stadyumda Anons sistemi bulunmasına rağmen ne ev sahibi yöneticileri nede hakem komitesi bu konuda taraftarlara bir uyarıda bulunmadılar.

2-0 yenik durumda olduğumuz dakikalarda gelişen bir atakta yapılan ortaya rakip takımın oyuncusu ters kafa vuruşuyla durum 2-1 oldu. Tribünde bulunan 14 yaşındaki Tosya Taraftarı Furkan isimli seyircinin gol sonrası , gole sevinmesiyle birlikte Kırıkkale tribünleri birden karıştı ve Polis koruması olmasa idi yüzlerce taraftar topu topu 5 kişi olan Tosya taraftarlarına saldıracaklardı.

Küçük bir taraftarın gol sevincine bile tahammül gösteremeyen Ev sahibi Kırıkkale spor taraftarları yine ağır küfürler ederek, ev sahibi takıma yakışmayacak şekilde, Tosya'lı taraftarları stattan kovmak için tezahüratlarda bulundular.

Taraftarlarımız ve Basın mensuplarımız statta tehdit edildi. Bir elin parmaklarını geçmeyen taraftarlarımıza " Arabanız taşlanır zarar görürsünüz stattan çıkın" diyerek korkutularak baskı devam etti. Ayrıca İha Muhabiri Sedat Ağacıkoğlu'da aynı tehdide maruz kaldı, " Kamerana vururlar kırarlar burda nasıl çekiyorsun" diyerek baskılar her alanda uygulandı. Tosya İHA Muhabiri önce tribünden protokol alanına indi sonrada saha içine inerek çekimlerine orada devam etti. Tehdide maruz kalan seyircilerimiz ise maç bitmeden güvenlik sebebiyle stattan ayrılmak zorunda bırakıldılar.

Maçın hakemi uzatma dakikasını 4 olarak işaret etmesinin hemen ardından gelişen atakta temsilcimiz Tosya Belediye spor beraberliği sağlayan golu atınca ev sahibi taraftarları tekrar çok ağır küfürler etmeye başladılar. Saha içerisinde sevinen futbolcularada ağır küfürler edilmeye başlandığı esnada , taraftarlardan bazıları aşağı inerek yedek külübesinin üstüne atlayarak futbolculara saldırma teşebbüsünü gören yedek oyuncular kendilerini saha içerisine atarak zor kurtuldular. Güvenlik güçlerinin olaya müdahelesi ile olay büyümedi fakat, güvenlik nedeniyle takımımızın yedek oyuncuları ve yedek klübesindeki bazı yöneticiler polis nezaretinde kalan dakikaları kale arkasından izlemek zorunda kaldılar.

Orta hakem Teknik Direktör Nezir Öztürk'ü tribüne gönderdiği dakikalarda maçın kontrolünü kaybetti ve saha içinde kasti olarak itilip düşürülen oyuncumuzu görmedi. Yan hakemlerde bunu görmezden gelip orta hakeme bunu bildirmedi. Oyuncuların araya girmesi ile birlikte saha içinde kontrol sağlandı ve hakem maçı yeniden başlattı.Teknik Direktör Nezir Öztürk de tribün yerine kale arkasına gönderildi, maçın uzatma dakikalarında gol olmayınca karşılaşma 2-2 sona erdi.

Maç sonrası takımımızın otobüsü eskort eşliğinde Kırıkkale çıkışına kadar güvenlik eşliğinde yolculuk etti.

Böylesi zor bir ortamda alınan 1 puan deyim yerinde ise altın değerinde kıymetliydi. Nezir Öztürk maç sonrası Dha Muhabiri Alaattin Keşoğlu'na ve İha Muhabiri Sedat Ağacıkoğlu'na dönerek " Gördünüz işte değilmi, Kendi evimiz Tosya'da da deplasmandaymışız gibi oynuyoruz, seyirci baskısı bu işte taraftar desteği bu işte, neden bizde böyle olmuyor, neden bizimle uğraşıyorlar." diyerek sitem etti ve haklıydı da.

Maç sonrası akıllarda birçok soru işareti kaldı ;

Son dakikalarda yedek klübesine saldırma teşebbüsü ile sonlanan olay sonrası eğer ki stadyumda can güvenliği riski vardı ise neden maç oynatıldı ?

Eğer ki maçta can güvenliği tehdidi yoktu ise neden misafir takım Tosya kale arkasına götürülerek maçı oradan izlenmesi kararlaştırıldı?

Kulakları sağır eden anlık paniğe neden olan ve futbolcu psikolojine zarar veren ses bombaları stata nasıl girdi ? Bunların atılmasına neden izleyici kalındı?

Defalarca atılan ses bombalarına karşın neden uyarı anonsları yapılmadı ?

Ve asıl önemlisi tüm bu yaşananlar hakem raporuna yansıdımı yansımadımı ?

Tüm bu yaşananlara rağmen ne futbolcular nede teknik heyet korkmadı maçı son ana kadar bırakmadı mücadele ederek 1 puanı söke söke almayı başardılar.

Tosya'da oynanan maçlarda ise taraftarlarımız ; çekirdekler ellerinde çıt çıt, ya hocanın oyuncu değişikliğine karışırlar yada yanlış pas atan , adam kaçıran veya hata yapan futbolcularımıza karşı alehte tezahürat yaparak var olan konstantreyide bozarak kendi evimizde takımımıza deplasman havası sunmaya devam etmeleri halinde her zaman kaybeden Tosya olacaktır.

Zaman Köstek olma akıl hocalığı yapma zamanı değil, Yensede Yenilsede 90 dakika tezahüratlarla destek olma zamanıdır.

Editör: TE Bilisim