Kastamonuspor 47 tarihinde ilk ve son defa bir maça çıkmadı, çıkamadı...
Yaşadığı yönetim kaosundan bir türlü kurtulamayan kırmızı-siyahlılar, lisans işlemleri yapılamadığı için Bölgesel Amatör Lig’deki ilk maçını hükmen kaybetti. 
Hasan Doğan Spor Tesisi’nde dün saat 16.00’da başlaması gereken maça tam kadro gelen MKE Kırıkkalespor, maç saatinde seremoniye çıktı. Maçın hakemi Akif İbrahimoğlu, sahaya çıkamayan Kastamonuspor’u 3-0 hükmen mağlup sayan kararını Kırıkkalesporlu futbolculara açıkladı. Futbol oynamadan hanesine 3 puan yazdıran MKE Kırıkkalespor seremoni biter bitmez Kastamonu’dan ayrıldı.
TARAFTARIN PROTESTOSU
Hasan Doğan Spor Tesisi’ne karşılaşma saatinden önce gelen kırmızı – siyahlı taraftarlar karşı karşıya kaldıkları bu acı tablo sonrası yönetim başta olmak üzere şehrin idarecilerine büyük tepki gösterdi. 
Kırmızı – siyahlı formaları giyip sahaya çıkan taraftarlar üzerinde “Kırmızı – siyahtır rengimiz, 47 yıllık sevgimiz, bu çınarı kurutanlar ....., bizim halen umudumuz var” yazılı pankart açtı.
Kastamonuspor Taraftarlar Derneği Başkanı Hüseyin Yazıcı, kulübe acil olarak sahip çıkılmasını isterken, 37 Kastamonuspor Taraftarlar Derneği Başkanı Sadettin Küçüktarakçı da “Bir yıl önce 3. Lig’deyiz diye üzülüyorduk. Şimdi Bölgesel Amatör Lig’e takım çıkartamıyoruz. Kulübü bu durumlara düşürenlere yazıklar olsun” ifadelerini kullandı.
Kastamonuspor önümüzdeki hafta Çorumspor deplasmanında da sahaya çıkmadığı takdirde ligden düşmüş olacak.
Lisansı çıkarılacak Futbolcu da kalmadı
MKE Kırıkkale maçına lisansları yetiştiremeyen Kastamonuspor’da yönetim çok daha zor bir sürece girdi. Ankara’ya 17 futbolcunun evraklarını götüren ancak nakit para sıkıntısı nedeniyle lisanları çıkartamayan yönetimin dün itibariyle elinde yalnızca 3 futbolcu kaldı. 
Abdullah Koparan, Şahin Fırat ve Hakan Balçık dışındaki tüm futbolcular cumartesi günü İsmail Dikmenli Spor Tesisi’ni terk etti.
MKE Kırıkkalespor antrenörü Hüseyin Cengiz:
“Üzüntü verici bir üç puan aldık”
Kastamonuspor maçı ile lige merhaba demeyi planlayan ancak, kırmızı siyahlıların lisansları çıkartamaması nedeniyle 3-0 hükmen galip gelen MKE Kırıkkalespor’un antrenörü Hüseyin Cengiz, üzüntü verici bir üç puan aldıklarını söyledi. 
Cengiz, kulüplerin bu duruma gelmesindeki en büyük sebebin yanlış idarecilerin elinde olmasından ötürü kaynaklandığını belirtti. Hüseyin Cengiz, “Dürüst konuşmamız gerekirse biz bu yıl Kastamonuspor ve Çorumspor’un grupta favori olacağını düşünmüştük. İnşallah Kastamonu bu durumdan kurtulur. Çok üzücü bir durum. Benim için bu puan iyi ama üzüntü verici bir üç puan olduğunu söylemek isterim. Tersi de olabilirdi. Kastamonu gelip bizden böyle hükmen galibiyet alabilirdi. Bu da hüzünlü olurdu. İnşallah doğru idarecilerle yönetilir her kulüp. Ne oluyorsa yanlış idareciden oluyor. Bizim hedefimiz borç batağından kurtulmak. Yeni yönetimimiz eski yönetimlerin hepsini mahkemeye veriyor. 60 bin TL gibi bir parayla 22 kişilik takım kurduk. Bu takımla mücadele edeceğiz. Bizde de borç sıkıntısı var. Ama yeni yönetim her şeyini kulübe veriyor. Ara transferde hedefe oynayan bir ekip olabiliriz” diye konuştu.
Safranboluspor’un kaderi de aynı

Bölgesel Amatör Lig 6. Grup’ta Safranboluspor’un da kaderi Kastamonuspor ile aynı. Safranboluspor yöneticileri de lig öncesinde lisansları yetiştiremedi ve takım dün Bartınspor ile oynanması gereken karşılaşmaya çıkamadı. 
Kastamonuspor ve Safranboluspor ligin ikinci haftasında da sahaya çıkamazsa lige veda eden isimler olacak. 
Kaynak : Kastamonugazetesi.com.tr

Kastamonu Medyasında Çıkan Bazı Haber Başlıkları





Kaynak : Kastamonu Postası

Editör: TE Bilisim