MAÇ ÖZET GÖRÜNTÜLERİ  YAYINDA




Haber : Sedat Ağacıkoğlu

2014-2015 sezonunda Kastamonu ilini Bölgesel Amatör Lig'de temsil edecek takımı belirleyecek Play-Out maçında Tosya Belediyespor Kastamonu İl Özel İdare Köy Hizmetleri Spor ile Kastamonu Gazi Stadyumunda karşı karşıya geldi. Tosya Belediyespor Salim Uzun'un ayağından bulduğu 2 golle maçtan 2-0 galip ayrıldı ve seneye yeniden Bölgesel Amatör Ligde mücadele etmeye hak kazandı.

Maça Kastamonulu taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Tribunlerde yaklaşık 1.500 Kişi maçı takip etti. Tosya'dan da çok sayıda taraftar Kastamonu'ya gelerek takımlarına destek verdiler. Maçta ilk yarım saat orta saha mücadelesi olarak geçti. Topa biraz daha fazla sahip olan takım Tosya Belediyespor olurken her iki takımda net pozisyon üretemedi. İlk yarının son dakikalarında her iki takım karşılıklı birer pozisyondan yararlanamadı ve ilk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarıda Tosya Belediyespor hızlı başladı. 52.dakikada sol kanattan gelişen atakta Kastamonu İl Özel İdarespor kalecisinin boşa çıkması sonrası 10 numaralı futbolcu Salim Uzun topu boş kaleye gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golden yaklaşık 5 dakika sonra bu uzun topla defansın arkasına iyi sarkan ilk golün sahibi Salim Uzun yine kalecinin büyük hatası sonrası kaleciyi çalımlayarak topu boş ağlara gönderdi ve farkı ikiye çıkardı. Bu 2 golden sonra Tosya Belediyespor biraz geriye çekilip skoru korumaya çalıştı ve kontra ataklarla etkili olmaya çalıştı. Kastamonu İl Özel İdarespor ise son yarım saatte baskını arttırdı ancak aradığı golü bulamadı ve maç Tosya Belediyespor 2-0'lık üstünlüğü ile sonuçlandı.

Bu sonuçla beraber Tosya Belediyespor gelecek sezon Kastamonu ilini Bölgesel Amatör Lig'de ve Ziraat Türkiye Kupasında temsil etmeye hak kazandı.


Editör: TE Bilisim