İlk kez mücadele ettiğimiz Ziraat Türkiye Kupası 1. Turunda Sinop takımı Ayancık Belediyesporu 3-2 yenerek 2.tur vizesini aldık. Bu galibiyet ve akabinde gelen tur ile üzerimizdeki stresi ve gerginliği attık diye düşünüyorum. Oyunun birinci dakikasında yediğimiz şok golle maça 1-0 mağlup başlamamız ve bunun getirdiği gereksiz stres ve biran evvel neticeye gitme dürtüsü bizim gerçek futbolumuzu oynamamıza engel teşkil etti. Konu futbol olunca tek ayaklı oyunlar daima risk taşır ve futbol sürprizlere gebe bir oyundur. Bunun yanında maçın da favorisi biz olunca sorumluluğumuz ikiye katlanmış oldu. Güzel bir oyunla rakibe baskı kurmak isteyen sporcu kardeşlerim takım oyunu ve organize pas trafiği noktasında maçın genelinde yetersiz kaldılar. İlk yarının genelinde istediğimiz futbolu bir türlü sahaya yansıtamadık ve bize yakışmayan iki tane gol yedik. İkinci devrede oyun düzeninde yaptığımız değişiklik ve arkadaşlarımızın toparlanması sonucu rakibe üstünlüğümüzü kabul ettirdik ve bizim için önemli olan turu 3-2 lik skorla elde etmiş olduk.

Bizden zayıf olan takımlara karşı ve tek maç üzerinden oynanan oyunlardaki kötü görüntümüz bu maçta da devam etti. Bizden daha güçlü diye görünen 2.lig takımı Çankırıspor ve 3.lig takımı Çorum Belediyespor ile oynadığımız hazırlık maçlarındaki pozitif futbolumuzu dün sahaya yansıtamadık.

Tüm bunlara rağmen galip gelen ve turu getiren sporcularımı tebrik ediyorum. Her şeye rağmen daha çok çalışarak ve eksiklerimizi iyi analiz ederek önümüzdeki maçlarda daha kollektif ve akıcı futbol oynayabiliriz. Çünkü bu ekip bunu başaracak kalite ve kapasiteye sahip oyunculardan kurulu bir ekiptir. Bu dönemde inişli çıkışlı bir grafik çizmemiz gayet normal. İlerleyen haftalarda taşlar yerine oturacak ve sahada kendinden emin, ne yaptığını bilen, oynayanın da, izleyenin de zevk alacağı bir ekip olacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Hatalarımızdan ders alarak önümüze güvenle bakabilmeli, özgüvenimizi ve cesaretimizi kaybetmeden daha çok çalışmalıyız. Bizler biliyoruz ki çalışana Cenabı Allah istediğini mutlaka verir. Yeter ki bizler inancımızı kaybetmeyelim ve bize inananları mahcup etmeyelim.

Hafta içi olmasına rağmen işini gücünü bırakıp maça gelerek bizi destekleyen, ilçe dışından sanal ortamda maçımızı takip eden tüm sevenlerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Bizler de bu sevginin karşılığını fazlasıyla ödemek adına daha iyi olmak için sonuna kadar çalışıp savaşacağız ve takımımızı hem kupada hem de ligde rakiplerimizin korkulu rüyası haline getireceğiz…

 

Nezir ÖZTÜRK

Antrenör

                                                                                    

Editör: TE Bilisim