Kastamonu Pazar günü Bölgesel Amatör Lig’de ilimizi temsil eden Kastamonuspor ve Tosya Belediyespor’un derbi mücadelesine ev sahipliği yapacak. 

Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, bu tarihi karşılaşma öncesinde yaptığı açıklamada dostluk mesajı verdi. Her Kastamonu’yu sporda başarıyla temsil etmek isteyen iki kulübü karşı karşıya getirmek isteyenlerin bulunduğuna dikkat çeken Kazım Şahin, “Tosya Belediyespor doğan bir boşluğu doldurmak için mücadele ediyor. Biz bunun mücadelesini verirken, Kastamonuspor’un da başarılı olup en kısa sürede hak ettiği noktaya yükselmesini istiyoruz” dedi. 

“Bölgesel Amatör Lig’de başka takım mı kalmadı da ilimizin iki kulübünü karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar” diyen ve bu yönde söylemlerde bulunanlara sert tepki gösteren Kazım Şahin, “Pazar günü oynanacak olan karşılaşma, kaybedenin kazananı tebrik edeceği bir karşılaşma olacaktır. Buda bu söylemlerde bulunan kişilere verilecek en güzel cevap olacaktır” dedi. 

Sanal ortamda ve bazı yayın organlarında kışkırtıcı ve üzücü yayınların yapıldığını da belirten Kazım Şahin, “İki kulübümüz kardeştir. Pazar günü bunu herkes görecektir. Kastamonuspor’da son süreçte yaşanan olumlu gelişmeler bizleri fazlasıyla mutlu etmektedir. 

Kastamonuspor inşallah başarılı olacaktır. Biz her zaman bunu söylüyoruz ve dile getiriyoruz. Kastamonu olmadan Tosya olmaz.
 

1966 yılında babamın elimden tutup Kastamonuspor’
un Güneşspor’la oynadığı maça beni götürdüğü günden bu yana Kastamonuspor’a karşı büyük sevgi besleyen biri olarak bu tür söylentileri şahsıma yapılmış bir hakaret olarak görüyorum.

Bizlerin tek derdi Kastamonu’dur. Tek sevdası Kastamonu’dur.
 

Pazar günü oynanacak olan karşılaşmanın dostluk içinde, kardeşlik içinde geçeceğine, aile içindeki bir futbol müsabakası olacağına inanıyorum.

Kastamonuspor’
a ve Tosya Belediyespor’a başarılar diliyorum” diye konuştu.

Kaynak:http://www.kastamonugazetesi.com.tr/spor.html
Editör: TE Bilisim