Ligde 10 hafta geride kalırken, oynadığı maçlarda 6 galibiyet 4 beraberlik 1 mağlubiyet ve 22 puanla grubunda zirvede bulunan Bartınspor, grupta 15 puanla 8.sırada bulunan ilk haftaların başarılı takımı Kastamonu temsilcisi Tosya Belediyespor'u ağırladı.

İl genelinde etkili olan kar yağışı ve ardından etkili olan soğuk havanın etkisiyle futbol için elverişsiz hale gelen Atatürk Stadı'nın zeminini temizlemek için seferber olan ekipler maç saatinden önce çalışmalarını tamamladı.



Maçın hakemi Ömer Kasap'ın başlama düdüğüyle ağır zeminde kontrollü oyunu tercih eden Bartınspor ve Tosya Belediyespor, kontrolü ele geçirdikten sonra rakip sahada elverişli pozison aramaya başladı. İlk 10 dakikanın ardından organize ataklar geliştiren Bartınspor, 12. dakikada Kaan tarafından kullanılan serbest atışın sonunda topla buluşan kaptan Ferdi Tosya ağlarını havalandırdı: 1-0. Golden sonra oyunu rölantiye alan Bartınspor, zaman zaman gelişen Tosya ataklarını başarıyla karşılarken, ilk yarının son dakikalarında sahneye çıkan Murat Tosya Belediyespor adına durumu eşitledi: 1-1 ve ilk yarı bu skorla sona erdi.



İkinci yarıya daha istekli başlayan Tosya Belediyespor, özellikle uzaktan şutlarla sıkı sık Bartınspor kalesini yoklayarak gol şansı aradı, ancak başarılı olamadı. Maçın 75.dakikasında gelişen kontra atakta Tosya Belediyespor birinci golün sahibi Murat kendisinin ve takımının ikinci golünü attı: 1-2. 83.dakikada oyuncu değişikliğinde oyundan çıkan iki golün sahibi Murat kırmızı kartla oyun dışında kalınca Tosya Belediyespor sahada 10 kişi kaldı ve oyuncu değişikliği yapamadı. Rakibinin 10 kişi kalmasıyle moral bulan Bartınspor, Tosya kalesini adeta abluka altına aldı. Oyuna ikinci yarıda giren Can Demirdöven 86.dakikada uzaktan vuruşla Bartınspor'un beraberlik golünü attı: 2-2. Müthiş heyecana sahne olan maçın son dakikalarında galibiyet golü bir türlü gelmedi ve maç 2-2 sona erdi.



Aldığı bu beraberlikle puanını 23'e yükselten Bartınspor, dün en yakın takipçisi Sincan Belediyespor'un deplasmanda İskilip Belediyespor'u 2-1 yenip puanını 24'e yükseltmesiyle haftalar süren liderliği de kaptırmış oldu.



12.HAFTA
Bartınspor 2-2 Tosya Bld
Gölbaşı Bld 4-2 Çorumspor
Nevşehir Gençlik 6-0 MKE Kırıkkale
Keçiören Bağlum 4-1 Aksaray Bld
İskilip Bld 1-2 Sincan Bld
Safranbolu - Etimesgut Bld (ert.)
Kastamonu - Yeşil Kırşehir (16.12.2013)

13.HAFTA
Yeşil Kırşehir - Keçiören Bağlum
Sincan Bld - Kastamonu
MKE Kırıkkale - İskilip Bld
Çorumspor - Nevşehir Gençlik
Tosya Bld - Gölbaşı Bld
Etimesgut Bld - Bartınspor
Aksaray Bld - Safranbolu

kaynak : http://www.bartin.info/
Editör: TE Bilisim